Forsiden > News > EOS-1D X Mark II er kommet ( opdateret fra et rygte )

EOS-1D X Mark II er kommet ( opdateret fra et rygte )

mandag 1 februar 2016, af Tom Dissing

Blandt de sidste par dages rygter er at Canon idag vil annoncere deres EOS-1D X Mark II.
Og noget kunne tyde på at det er tilfældet.
Rygtesitet Canon Rumors har i hvert fald netop så mange informationer om nyheden, at det blot er Canon vi nu venter på.
Så med forbehold for at Canon ikke har annonceret deres EOS-1D X Mark II, her en række specs på et kamera der ikke eksisterer, men som - det til trods - ser ud til at gøre det.
Skulle der i den forbindelse nævnes et par highlights vælger Canon nu endelig at tillade 4K optagelse med et af deres DSLR kameraer.
Og da det altså kræver en masse computerkraft, er det muligt at tømme en hel 20.2 Megapixel full-frame CMOS sensor med 14/16 fps i op til 170 billeder af gangen, eller cirka 11-12 sekunder, hvilket kræver et CFast kort, da det ellers vil være umuligt at flytte de - cirka - 4-500MB i sekundet.
Video er som pointeret 4K i op til 60 fps, som pointeret fortsat med det forbehold at Canon ikke officielt har annonceret EOS-1D X Mark II, skulle det ydermere kunne arbejde i en væsentligt større ISO range, end tidligere modeller.
Af andre specs, der er ude er:
14 fps RAW eller JPEG, eller 16 fps i såkaldt Live View mode, hvilket kræver en Dual DIGIC 6+ Image Processor.
Maximum burst rate med 170 RAW billeder i træk på et CFast 2.0 kort. ( JPEG plejer i at være uendeligt, eller lige så meget data, hvilket her er 4-5GB ).
Mindre støj ved højere ISO, officielt ( reelt stadig uofficielt ) er normal ISO 100–51200, der kan udvides til ISO 409600.
Bedre AF med et 61-point High Density Reticular AF II system med 41 cross-type points.
Subject tracking for stills and video med nyt “EOS Intelligent Tracking and Recognition AF”, der har en 360,000-pixel metering sensor.
4K DCI video (4096 x 2160) med et 8.8-Megapixel still frame grab, hvilket kunne tyde på at Canon nu cropper eller på andre måder dumper pixels i 4K optagelsen.
1080p HD i optil 120 fps
Dual Pixel CMOS AF & Movie Servo AF, hvilket betyder AF på alle video optagelser.
Ny optional Wireless File Transmitter, der kan flytter filer via Wi-Fi, selv om at det ser ud til at der er et ethernetstik, til tethered shooting.
Da Canon er klar over at mange tager stadig flere billeder er nyhedens shutter rated til 400,000 frames, modsat forgængerne der typisk “kun” kunne 150-250.000 bevægelser, før Canon mente at der kune opså problemer.
Den nye Dual DIGIC 6+ Image Processor, der må være helt ny, da Dual DIGIC 6 jo allerede findes i deres 5DSr og 5DSere er computeren der sørger for at det overhovedet er muligt at flytte op til 16fps i fuld RAW kvalitet eller 4K DCI/60p.
Som pointeret er intet officielt endnu.
I hvert fald fra Canons side.
De mange specs, tyder dog på at det er meget tæt på at Canon selv annoncerer nyheder, der - omvendt - kunne tænkes at være blevet forsinket af en eller flere andre nyheder, eller af andre omstændigheder.
Prisen skulle uanset usikkerhederne ende på 5999 dollars, hvilket må formodes at ende på 45-50.000 kroner med moms herhjemme.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?