Forsiden > Ny teknik > Elemental viser 4K streaming

Elemental viser 4K streaming

torsdag 12. december 2013, af Tom Dissing

Der skulle efter sigende være et par danske broadcastere, og streamere der er pænt vilde med deres Elemental bokse, der kan streame og holde styr på endnu mere, når indhold nu skal ud på andet end TV.
Elemental, der er specialister i at få “TV indhold” ud på Internet, mobil telefon, tablet og andet, i flere opløsninger end der findes iPhones, kan dog langt mere.
Her igår, viste de som eksempel at deres hardware nu også kan 4K.
Noget der stadig er så nyt, at de reelt først er klar til at vise denne feature engang i januar, på CES.
Stadig.
London lagde igår by til Elemental Technologies første “offentlige” full-frame 4K Ultra HD high-efficiency video coding (HEVC), der blev sendt ud til “display” i real time.
Med andre ord, er det nu muligt at sende 4K i en bitrate det er til at betale for til hvilken som helst 4K skærm, overalt i verden.
Og da Elemental er nogle seje nogle blev testen i London gennemført med 4K HEVC indhold @60 frames per second.
Dermed kunne de - som eksempel - sende live 4K fra London til biografer/events i Japan eller USA, der så - hvis det skulle være relevant - ville kunne sende live 4K tilbage.
Det hele sker naturligvis i flot HEVC/H.265, og da kasserne allerede har bevist at de kan håndtere 10-bit 4K HEVC video processing (input), er den egentlige nyhed at det nu er muligt at komprimere ellers umulige datastrømme ned i noget der kan klares på et par 4G forbindelser.
Elemental er desværre ikke ude med en præcisering af hvor meget deres 4Kp60 AVC video input fylder, ganske som de heller ikke er så venlige at fortælle hvor meget data der blev sendt ud til et 84 tommers Planar 4K TV.
Aslam Khadar, chief product officer for Elemental kunne blot fortælle:
-Unlike cinema, live sports are best viewed at higher frame rates, starter han og fortsætter.
-In 2014, we expect live sports to drive 4K Ultra HD adoption by those programmers and pay TV operators seeking to deliver a more compelling sports entertainment experience, slutter han og understreger dermed at fremtiden for konventionel OB via SNG produktion, måske er på vej mod en skillevej.
Igen.
Hvis du vil vide mere må du tage på CES 2014, hvor de lover at blive mere konkrete.
Som du kan se på videoen, er planen at den samme boks ( der nok bliver lidt større og kræver lidt mere køling ?) kan streame - samtidigt - i alt fra smartphones til 4K i en og samme arbejdsgang.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?