Forsiden > Ny teknik > En fremtid med autofokus

En fremtid med autofokus

onsdag 12. august 2015, af Tom Dissing

De fleste rynker sikkert stadig på næsen over “amatør tiltag” som autofokus”, hvor kameraerne overtager en stadig større del af fotografens arbejde.
Men hvorfor egentligt ikke?
Canon har med deres C100, C300 og nu deres C300mk2 vist at det er muligt at bruge kameraets evne på dette område til at “hjælpe” en fotograf, der - som regel - alligevel intet kan se på den lille monitor der - som regel - befinder sig det helt forkerte sted i forhold til fotografens øjne, når der optages.
Eller som - hvis det er muligt for fotografen at se, reelt er så elendig at det kun er muligt at se om ting er i “ordentlig” forkus via fokus-peaking, hvor røde eller grønne eller andre farver viser hvad der er skarpt.
Desværre overnpå billedet, hvilket betyder at fotografen ikke kan se billedet.
Det er med andre ord blevet svært at stille skarpt på de nye små.
Pænt uheldigt da DOF eller dybdeskarpheden er blevet en del mindre.
Så hvorfor ikke begynde at bruge autofokus “kreativt”, forstået på den måde at der stilles skarpt som “du plejer”, suppleret op med de features som blandt andet Canon tilbyder i deres nyeste Camcordere, der er udstyret med Dual Pixel featuren.
Andre producenter producerer indtil videre fokus “assistance” på andre måder.
Men planen er og bliver den samme, nemlig at det skal være lettere for fotografen at “nå” at udtænke et billede og stadig have tid til at stille skarpt.
Og som altid er systemerne fortsat ekstremt langsomme og “dumme” i fohold til det hoved og den erfaring der fordres af en fotograf.
Igen.
Det er muligt at bruge en eller flere af de features der - blandt andet - tilbydes i det nye C300 MkII, som Yosh Enatsu efter sigende har valgt at bruge i den produktion vi har fundet optagelser fra herunder.
Og nu hvor Yosh Enatsu er ved at blive kendt som manden der - på en eller anden måde - altid får fingrene i kameraerne før de kommer ( han var den første til at skyde på et F55, kunne det jo let tænkes at der er moget om snakken og at det faktisk kunne tænkes at være smart at starte med at bruge de Dual Pixel features det nye C300 MkII som eksempel tilbyder.
De 4K kameraet kan optage i, kan jo let give problemer.
Specielt hvis ambitionerne og den stadig kortere dybdeskarphed følger med opløsning nyheden tilbyder.
Her et par promoer som Yosh Enatsu netop har sluppet.
Et bud herfra er at ideen er at markedsføre netop autofokus featuren.
Se selv herunder.
Det er i hvert fald skarpt.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?