Forsiden > News > En musiker går ind i et studie - ud kommer musik og VOD

En musiker går ind i et studie - ud kommer musik og VOD

tirsdag 12. maj 2015, af Tom Dissing

Det er nærmest så oplagt at det “siger sig selv”.
Ikke desto mindre er det foreløbigt første gang at et af de store lyd, plade og musik -studier har valgt at få “bygget en 8 kamera TV station ind i studiet” der kan streame VOD til tablets eller mobiltelefoner overalt i verden.
De fleste produktionfolk har sikkert været forbi et pladestudie, for at optage en “live musikvideo”, hvor bandet “sådan lige” er ved at optage deres næste plade.
Forskellen er blot at det nu rent faktisk er muligt at spille live eller afholde en “intimkoncert” som en del af studieperioden, hvor musikerne - fortsat - er ved at indspille deres plade, eller CD ( eller hvad sådan en nu hedder idag, red. )
Boe Larsen fra MillFactory forklarer:
-Det handler ikke bare om, at en web-koncert skal være en stedfortræder for den “rigtige” live oplevelse. Vi kan gøre ting, som man ikke kan på en fysisk scene. Interaktivitet er et nyt land, der skal udforskes, udvikles og erobres. Nye blandinger af koncert, interview og interaktion vil skabe formater, vi ikke har set før, og som ikke er mulige på den fysiske scene, starter han og fortsætter.
-Jeg har længe gået med en drøm om at kunne tilbyde vores kunder video fra studiet og skabe en scene, som vi nu kalder “Nu Venue”, hvor en helt ny og intim “her og nu” oplevelse kan opnås live via nettet. I den globale verden er bandets fans typisk spredt over store dele af kloden. Musikerne har brug for at kunne nå dem og det er præcis det, vi tilbyder nu i samarbejde med det danske broadcast firma Audux, slutter han.
Audux er i den forbindelse en relativt nystartet virksomhed, der på kort tid har fået sig en masse erfaring med broadcast/stream af blandt andet live koncerter.
Boe Larsen forklarer:
-Audux tager sig så at sige af alt, hvad der sker efter vores studie. Hos Audux bliver “udsendelsen” ikke gemt, og for at opnå størst mulig sikkerhed sender de kun til smartphones og tablets. En anden ting, der også var vigtig for os, er at Audux har en aftale med KODA om korrekt afregning til ophavsretshavere, slutter han.
Bag teknikken findes ligeså innovative Stjernholm & Co, der sikkert også glæder sig til “Åbent hus & NuVenue launch-event” dagen, her den 29. maj hvor presse og andre interesserede er velkomne til at kigge forbi.
Læs mere om det arrangement her.
Er du bare interesseret i at høre mere om studiet, kan du kontakte Boe Larsen på mail eller på 22615895.
Blandt de bands Boe Larsen har haft igennem “maskinen”, siden han overtog MillFactory er: Sanne Salomonsen, Hanne Boel, MLTR, Nikki Jamal, Mads Langer, Marilyn Mazur, Søs Fenger, Vinnie Who, Ida Gard og mange flere.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?