Forsiden > Ny teknik > Endnu en Fujinon MK ser dagens lys

Endnu en Fujinon MK ser dagens lys

Denne gang er det en 18-55mm T2.9

onsdag 22. februar 2017, af Tom Dissing

Folk der forestiller sig at deres FS7 kunne lave lidt federe billeder, hvis denblev udstyret med en af de heldige Fujifilm “Cabrioer”, bør tjekke den nye Fujinon MK serie ud.
Det er nemlig - endnu en - nærmest hysterisk budgetvenlig version af Fujinons Cine til E-mount optik serie, der - idag - er blevet et medlem større, nemlig med den helt nye MK18-55mm T2.9, der stadig er så ny at vi kun kender listeprisen, suppleret af at vi ved at der demo på den i Hollywood, imorgen.
Igen.
Nu hvor dagens gode nyhed er at at prisen ender på 3799 dollars, er der vist ikke meget andet at gøre end at håbe på at den zoom kommer lige om snart.
Flere har - i den forbindelse - reageret på at det er “lidt specielt“ at Fujifilm kaster så hurtig en MK zoom på gaden.
Og så til den pris.
Ydermere er de jo ellers kun ude med PL mount og EF mount optikker.
De nye - budgetvenlige - er i stedet ude med Sony mount, hvilket omvendt kunne tænkes at sflytte det pænt store FS-700, FS7, FS5, F5 og F55 marked mod Fuji.
Fokusgang på nyheden er 200 grader og så er der adjustable back focus, hvilket burde kunne klare alle potentielle problemer, når det hele skal gå lidt hurtigt.
MK serien skulle - efter sigende - kunne klippe perfekt med de væsentligt dyrere Cabrio zooms, der - for den lækresultne - stadig er en 14-35mm T2.9, 19-90mm T2.9, 20-120mm T3.5, 85-300mm T2.9 og endelig deres 25-300mm T3.5, vil og stadig have enkelte “skavanker” i forhold til de dyrere Cabrioer.
Herunder at selve optikken ( MK18-55mm ) er lavet af en slags hård plastik, og lidt alu, hvilket omvnt har fået vægten ned unbder 1000 gram.
Folk der vil gerne vil vide om de er skarpe, kan glæde sig over at MK 18-55mm er (mindst ) 200 lp/mm skarp i center, og kan opløse ( noget der minder om ) 120/140 lp/mm i hjørnerne, målt i forhold til Super 35.
Forresten.
Går du og venter på den tidligere annoncerede MK50-135mm så skulle denne kunne lande på hylderne til sommer.
Prisen skulle også være god på denne ( selv om at vi heller ikke kender den )
Det er i den forbindelse også lettere uklart hvornår den nye MK18-55mm T2.9 kommer.
Sikkert er det dog at den er tænkt som “fræk lillesøster” til den “lange”.
Her lidt billeder lavet med MK seriens optikker


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?