Forsiden > Ny teknik > Endnu en sjov 8mm ide

Endnu en sjov 8mm ide

onsdag 11. december 2013, af Tom Dissing

Det kan vel ikke undre at bunker af “filmbuffs” går og græmmer sig over at deres 8mm udstyr ligger og rådner, selv om at det - generelt - er ekstremt billigt at producere på, men desværre bare nærmest umuligt at skaffe film til, og væsentligt mere kompliceret at få fremkaldt og scannet.
Det har Nolab digital film - potentielt - fundet en løsning på, med deres “Nolab digital film cartridge ide”, der kan få ethvert gammelt Super 8 camera til at ligne et digimonster, der efterfølgende kan bruges som “a modern-day moviemaker camera”.
Bevares, det kræver at kameraet er af den type, der tog de gamle “Super 8 movie cassettes”, men der var der faktisk mange der gjorde.
Og enkelte af dem var faktisk udstyret med pænt heldigt glas.
Specielt Beaulieu 2008 og 6008 husene, der i lang tid blev brugt som “semi professionelle” kameraer, der ofte blev monteret på biler, motorcykler og andet for at give sjove POVs.
Det gjorde ikke så meget hvis de gik i stykker, da de ikke kostede så meget.
Nu kunne de let ende med at blive dyre igen.
Ene og alene fordi Nolab Digital Super 8 ideen kunne give disse kameraer et helt nyt liv.
Ideen er nemlig at udstyre disse med en “digi-casette”, der reelt er en 5 megapixel sensor, der optager på et eller flere SD card.
Og selv om at det ikke kan overraske er planen at optage i 720p H.264, i et “4:3 lignende” aspect ratio, hvilket hænger sammen med at S8mm ikke som S16mm, er et “næsten 16:9 format”, men derimod et helt tredje format.
Konkret er 8mm formatet 4,5mm x 3,3mm mens S8mm er 4.01x5,79mm.
Nederst har vi fundet et klip hvor ultra pan 8, der er optaget på 8mm men i formatet 2,8:1, hvilket - måske - kunne blive næste format, der spændes en digibox bag på. ( der er en teknisk forklaring på YouTube, red. )
Hayes Urban der er manden bag “the Nolab digital film cartridge”, er indtil videre kun nået til at prøve at rejse lidt penge til projektet på Kickstarter og Indiegogo.
Ender det godt, er det planen senere at få liv i “Digipod”, der ikke overraskende handler om at få puttet en CMOS ind i et 35mm film kamera.
Læs mere om 8mm projektet her.
Herunder som nævnt et ultra pan 8 klip.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?