Forsiden > Ny teknik > Endnu et iphone Addon Camera

Endnu et iphone Addon Camera

fredag 16. oktober 2015, af Tom Dissing

Igår kunne vi - på nettet - læse at Dji er på vej med deres Osmo, der er et 3 akse kamera der er integreret i selve håndtaget, som naturligvis kræver en iphone.
Og selv om at det ikke lige er muligt at montere en mikrofon i dette kamera, kunne man jo overveje den heldige Sennheiser/Apogee MKE 2 digital der - forresten - også bare lige skal monteres i en iPhone/ipad/ipod Touch, der så kan optage lyden i 96 khz 24bit.
Er du ikke til Djis Osmo, er der idag kommet endnu et Addon Camera til den iphone du lige før brugte til at lave lyd med.
Her er der igen tale om en heftig opgradering af telefonen, der går fra det indbyggede kamera, der bevares kan lave billeder.
Men som bestemt ikke burde blive brugt professionelt, selv om at mange vælger at gøre det.
Det kan du sagtens gøre med DxO ONE der er et nyt kamera som Focus Nordic distribuerer i Norden og i Baltikum.
Kamereaet der er et 1 tomme CMOS kamera med en 20,2 MP chip, er pludselig nærmest et professionelt kamera med en f1,8 optik, der har en brændvidde på 32mm ( målt i forhold til fullFrame ).
Ikke bredt nok til runNgun men helt sikkert heldigt til interviews, hvor det nu reelt er muligt at skabe en kortere dybdeskarphed end det er muligt på et C300.
Som med alle andre helt nye kameraer er det gået op for producenten at kunderne vil have sloMo, hvorfor det kan håndtere 720p med 120 FPS.
Og da mange ydermere vurderer at deres billeder er rigtige gode, kan det også optage RAW DNG og i noget som DxO kalder for SuperRAW, der er 4 raw billeder der efterfølgende bliver “stitched” sammen til et billede. ( max 5472 x 3648 og 4x 5472 x 3648 ) ( specs hentet fra en Sony RX100 III side ) 
Som vi forstår det, er SuperRAW featuren kun relevant i forhold til stills.
Inde i dette kamera, der er prissat til 4.699 kroner er det relevant at pointere at det er en Sony RX100 III CMOS der befinder sig inde i et DxO ONE.
Og da det er kendt for at kunne optage i noget der ligner 50 mbit/s i 125 - 12800ISO, er det pludselig er voldsomt relevant kamera i den professionelle verden også.
De mange “små” kameraer der løbende gør deres indtog på markedet, og som - for eksempel - bare kræver at en journalist der er i Beirut monterer en dims på telefonen, eller holder et Dji Osmo op foran sig på en gåtur rundt i krigen, giver en række nye muligheder.
Specielt hvis du medtager at det nu - som eksempel - er muligt at streame live hjem til studiet via Wirecast til iphone. ( indtil videre kun som wifi til Wirecast på en computer, red. )
Hvis kameraet - DxO ONE - virker i alle apps er det jo omvendt en langt bedre kvalitet end de fleste er vant til, for eksempel i Skype.
Og med en selfie stick kan reporteren selv lave kranture, hvis det bliver “hot” en dag. ( korrespondent-jib ?)
Producenten der normalt producerer anerkendt software bundler ydermere deres software til deres første kamera.
Og da DxO Optics Pro Elite Edition og DxO Filmpack normalt koster 2600 kroner er kameraet nærmest gratis.
Eneste kedelige detalje med DxO ONE ser ud til at være at det ikke fungerer med iPod Touch. Det virker med iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPad Air 2, iPad mini 3, iPad Air, iPad mini 2, iPad (4th gen), og i det hele taget med iOS8 og derefter.
Det gør Osmo sikkert, så her lige et par af de der salgs videoer om kameraerne.
Du får også lige sidste nyt med om Sennheiser/Apogees MKE 2 digital der koster - cirka - det samme som DxO ONE.

Introducing the DxO ONE Connected Camera from DxO on Vimeo.


DJI Osmo - Evolution from DJI on Vimeo.

Sennheiser MKE 2 digital & ClipMic digital Introduction from Apogee Electronics on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?