Forsiden > News > Engelsk film og TV skole går 4K

Engelsk film og TV skole går 4K

torsdag 6. oktober 2016, af Tom Dissing

Den engelske film og TV skole, der - mere - er en universitets uddannelse, end vores lokale filmskole, der - som bekendt - er en kunstnerisk uddannelse, på niveau med designer og kunst -uddannelserne, har taget fremtiden til sig.
Derfor er det ved at bygge deres første - komplette - 4K/UHD studie, der - gætter vi på - bliver et rent UHD studie, da planen er broadcast og stream.
Skolen, der hedder NFTS, eller The National Film and Television School, har netop annonceret at de har sikret sig 1,5 millioner pund fra Buckinghamshire Thames Valley Local Enterprise Partnership, til at få bygget både studie og hardware for.
Ideen er - oplagt nok - at bygge et “Digital Content Production Training Studio”, hvor elever der kigger forbi, kan arbejde i 4K/UHD på alle tænkelige måder.
Herhjemme stoppede Den Danske Filmskole den såkaldte “Flerkamerainstruktøruddannelse” tilbage i januar 2015, hvilket i følge rektor Vinca Wiedemann hænger sammen med at skolen har et “overordnet ønske om at målrette sine ressourcer mod at skabe fornyelse og opkvalificering af de vigtigste faglige felter inden for film-, tv- og computerspilproduktion”.
Og da rektor ikke mener at en multikamera uddannelse er relevant for Filmskolen og at “studie producer/flerkamera instruktør uddannelsen ikke længere har den tilstrækkelige relevans for den professionelle tv-studieproduktion”, ophørte uddannelsen altså her i landet.
Sådan er det ikke i England.
Dér er vurderingen at der skal produeres en hulens masse multikamera TV, og at det gerne må være både spændende og gennemtænkt.
Studiet, der stadig mangler at blive bygget, kommer til at bruge en del af den teknik der allerede er findes på NFTS. Men da “kunderne” er de såkaldte postgraduate elever, der har fokus på Production Technology MA, skal der investeres i en masse UHD/4K gear, gætter vi på.
Vurderingen er i den forbindelse at faciliteten nærmest når den åbner, begynder at spytte “broadcast engineers” ud, der både kan UHD, HDR og 4KDCI, hvis relevant.
Og da NFTS ønsker at understrege at de bestemt tror at fremtiden er i mindst 4K, har de hyret den tidligere BBC Scotland Head of Technology, John Maxwell Hobbs, der skal få puttet lidt teknisk lærdom ind i hovedet på eleverne.
Ideen er - som du har gættet - ikke blot at lære eleverne at der findes noget der hedder UHD/4K.
Ideen er at være en “studio facility” og “hub”, bedst oversat til stedet hvor fremtidens generation af “broadcast engineers, digital content producers, directors” og “craft professionals” starter, for altid at kunne vende tilbage og fortælle hvad der nu sker ude i branchen.
Hvorfor skolen bør investere i nyt hardware, eller give plads til nye tankesæt.
Nik Powell, Director, NFTS, siger:
-We are incredibly grateful for the LEPs support and can’t wait to get the new studio up and running. We are working with a range of partners to ensure that this project delivers key systems and tools so that our students start their careers with the skills and knowledge that broadcasters need and value. We have forged exceptional links with broadcasters thanks to the reputation and track record of the school and the graduates it produces, slutter han og bliver suppleret af Andrew M. Smith, Chairman of Buckinghamshire Thames Valley Local Enterprise Partnership.
Han siger:
-We are delighted to be working with the National Film and Television School and supporting such exciting new talent. We want to enhance the creative industries sector and put Bucks on the global map as we are doing with other high profile institutions in our county such as Pinewood Studios. Buckinghamshire is already at the forefront of the creative industries and has the highest proportion of employment in this sector in the UK with over 16,000 jobs across 3,800 businesses, slutter han og understreger dermed at det iden grad også kommer til at handle om hvad den højere opløsning som UHD ( til broadcast ) kan tilbyde.
Planen skulle være at - starte med - “digital content”, “high-end TV entertainment”, “sport” og “games programming”.
Alt sammen integreret på tværs af studie arbejde og post-production.
Man kunne måske sammenligne NFTS med Medieskolerne i Viborg på Steroider ?
Læs mere om NFTS her
Læs mere om Medieskolerne her
Her nyeste promo for NFTS vi kunne finde.
Opdateret
Vi har lige fået en mail fra Max, der lige ville minde os om at Medieskolerne bestemt har rodet med UHD, her det sidste års tid.
Så meget at de allerede nu er igang med at kigge på en fremtid med HDR.
Max erkender dog at de først lige vil se om det ender med at blive HDR eller UHD der løber med broadcasternes interesse, før de opgraderer deres 5-kamera HD studie til UHD.

..mener

  • Hej Tom, tak for sammenligningen med NFTS. Jeg skal ikke kloge mig på, om NFTS er på stereoider men kan til gengæld oplyse, at vi har haft gang i UHD i et lille års tid nu. Det varer nu nok et godt stykke tid, før vi rider denne vej i vores 5-kamera studie, det får lov til at vedblive med at være HD, indtil der danner sig en mere entydig standard for HDR.

    mvh

    Max Jørgensen

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?