Forsiden > News > Engelske Channel 4 igen på vej til at blive solgt

Engelske Channel 4 igen på vej til at blive solgt

onsdag 27. april 2016, af Tom Dissing

Tilbage til sidste sommer, blev det i kraftige vendinger benægtet af den engelske regering at de var på vej til at sælge deres “version af TV2 Danmark”. Konkret Channel 4, der - cirka - er det engelske - “alternativ” - til en stærk “gammel” broadcaster, der var/er lige lovligt “socialdemokratisk” i forhold til de politiske vinde, der blæste i UK da politikerne realiserede Channel 4.
Ganske som herhjemme, hvor TV2 blev etableret som en slags “mere borgerlig” alternativ til DR, der - vel sagtens - også kan kaldes for mere “socialdemokratisk” end konkurrenten.
Nu buldrer tønderne så ellers for et frasalg af Channel 4, der i følge Culture secretary John Whittingdale, der svarer til Kulturminister nærmest blot er et spørgsmål om tid, da der er pænt mange interesserede købere.
Channel 4 har nemlig - til forskel fra BBC - ikke haft de problemer BBC har haft, med at få seerne til at blive.
Desuden tjener størrelsen rigtigt mange penge, modsat BBC, der snart hvert år får klippet vingerne endnu mere.
John Whittingdale citeres uanset dette i flere medier for at vurdere at det nu blot er et spørgsmål om at finde et politisk flertal for salget, før denne endog voldsomt store del af britternes hverdag sælges til højestbydende.
Whittingdale sagde tirsdag “to the House of Lords communications committee”:
-There is an argument that Channel 4 would have a stronger future if it has a private sector partner who has deep pockets and was willing to invest in the growth of the business, startede han og fortsatte.
-This is not about raising money for the government [but] about trying to find a model to sustain Channel 4, fortsatte han og forklarede om potentielle købere:
-I talk to a large number of media companies and I think there is no shortage of potential interest, sluttede han.
John Whittingdale prøvede helt tilbage til 1996 at får solgt Channel 4.
Et tiltag der mislykkedes da vurderingen var at størrelsen bare var omkring en milliard pund værd, dengang.
Idag er Channel 4 uendeligt meget mere værd.
Hvilket skulle være blandt årsagerne til at salget er væsentligt mere sandsynligt.
Blandt de oplagte forbehold at en køber jo let kunne tænkes at løbe fra eventuelle aftaler om at sende andet end reklamer afbrudt af koncepter som “X factor”.
Det afviste kulturministeren som en banalitet, da Ofcom, der er størrelsen der bestemmer hvem der må sende hvad i England, jo let ville kunne gå ind og sanktionere eventuelle overtrædelser af reglerne.
Channel 4, er en Margaret Thatcher opfindelse.
Her en promo for nyeste episode af “Tiny Tots Talent Agency”

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?