Forsiden > Mediepolitik > Englænderne er også til streams

Englænderne er også til streams

fredag 12. august 2016, af Tom Dissing

Nu kan det godt være at landets broadcastere fortsat ikke kan mærke - overhovedet - at der findes streamere, der er pænt populære i resten af verden.
Og som blot har estimerede 1.000.000 kunder her i landet.
Mens de - i følge de lokale broadcastere - på ingen måde påvirker TV markedet, ser det nu også ud til at England har fået sig et stream problem.
Vi er netop faldet over en analyse, der selv mener at de har spurgt en masse, der dog fortsat ikke er reproæsentativt, men som fortsat giver et “billede af”, hvordan markedet udvikler sig i England.
Analysen, der er sluppet igår, viser som eksempel at op imod 30 procent af de adspurgte, der er “unge” ikke længere ser broadcast TV.
Et antal der ikke er voldsomt meget højere end det som som DR har været ude med, altså at “omkring” 20 procent af “de unge” overhovedet ikke bruger DR mere.
En forsigtig vurdering kunne være at den samme gruppe af unge heller ikke bruger TV2.
Det er dog blot et gæt.
Tilbage i England, er det sidste nye at unge “may ditch their TV licence for a streaming service”, hvilket er muligt der, da “medielicens” i UK minder om det som LA foreslår.
Altså total frihed til at vælge om du ønsker adgang til PBS TV eller ej.
Og med estimerede 10 millioner Netflix kunder i England, er det pænt sikkert at stadig flere er parate til helt at fravælge BBC og de andre PBS broadcastere i England.
Det konkrete antal af “de unge” seere der er parate til at droppe deres TV licens, er nu oppe på 39 procent, hvilket - lidt - påvirke de politikere der mener at forbrugerne her i landet skal have retten til helt at fravælge PBS TV/medielicens.
Fik de 39 procent af de adspurgte i England, muligheden, ville antallet af betalende PBS seere falde fra 25 million TV licencer til noget der minder om 10 millioner, hvilket ville være særdeles tæt på døden for BBC og andre PBS broadcastere i UK.
BBC ville som eksempel tabe 1,3 milliarder pund om året, hvilket - må man formode - ville resulterer i en del konkurser i produktionsmiljøet der jo leverer en heftig andel af indholdet.
Skulle tallene overføres her til landet, ville et fravalg af medielicens blandt 39 procent af landets husstande betyde et tab på noget der ligner 1,5 milliarder kroner om året.
Og så er det vist ligemeget om DF først får gennemført at DR skal spare 25 procent.
Tilbage i England er der nu omkring 30 procent der ikke længere ser live TV. De ser i stedet “Internet” eller Netflix.
Analysen er i den forbindelse ganske morsom.
Specielt i forhold vores hjemlige debat.
Det som alle - der stadig ser broadcast - mener er at BBC skal blive, da det er størrelsen der holder markedet igang.
Antallet af folk der mener at “BBC skal bestå” er således oppe på 73 procent.
Desværre mener 43 procent af de adspurgte at medielicensen skal nedlægges, og afløses af en slags abo ordning.
Formodentligt i stil med den som LA foreslår.
For en god ordens skyld, er de tal analysen baserer sig på ikke “statistik repræsentative”, da der “kun” er 1225 der har svaret på de spørgsmål flest har svaret på.
Analysen må dog fortsat formodes at give et relativt “realistisk billede på hvor det TV marked, vores lokale marked ofte sammenlignes med, er på vej hen.
Det er tvlicensing.co.uk der står bag analysen, der er den størrelse der hjælper specielt “unge” med at kunne betale for adgang til PBS TV i England.
Noget der pludselig er blevet relevant, her den 1. september, hvor det kræver et personligt licens nummer ( der koster 145 pund om året ) for at kunne bruge BBCs iPlayer. (the iplayer loophole )

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?