Forsiden > News > Enkelte husker sikker seermagneterne

Enkelte husker sikker seermagneterne

tirsdag 14. juni 2016, af Tom Dissing

Foråret har svirret med historier om at de unge eller de yngre seere, ikke længere ser helt så meget TV som før.
Og igår var en nyhed at de unge - under 30 år - ser 30 procent mindre TV, end de gjorde sidste år.
De mange historier har bare svært ved at dække over en cental detalje, nemlig at det rent faktisk står væsentligt værre til, end før.
Så dårligt, at de mange tusind timers TV, de mange kollegaer og - i det hele taget - et miljø, der burde udvikle sig positivt, i stedet kunne gå hen og blive endog særdeles hårdt ramt af virkeligheden.
Nyeste opgørelse, der kigger på seertal sådan helt stille og roligt kan således fortælle at TV forbruget er halveret på bare 5 år.
Det lyder måske ikke af meget.
Men da den gruppe der ser “meget TV” stadig ser “meget TV”, må der være en “stor gruppe” der - efterhånden - slet ikke ser TV.
Ikke overraskende er mediebureauerne for alvor begyndt at vejlede deres kunder - delvist - væk fra TV, hvis målgruppen er under 60 år, ganske som fortidens “store begivenheder” ikke længere inkluderer unge under 30 år.
Desværre begynder de heller ikke - sådan helt af sig selv - efterfølgende at se TV, bare fordi de fylder 30 år.
Så mediebureauernes kunder skal altså lede efter pænt gamle målgrupper, før de bliver vejledt til at markedsføre deres produkter på TV.
Bevares.
Der er jo så mange der stadig ser TV, at en reklame her, vil påvirke mange.
Og bliver den vist mange gange nok, kan det være at de unge også når at få set den.
Tallene lyver dog ikke.
De 13-19 årige, er nu nede på 1 time og 5 minutters TV i 2015. ( formodentligt fulg op af en yderlige nedgang på 30 procent, når 2016 bliver opgjort, red. )
Holdes det op mod deres forbrug i 2010, der var på 2 timer og 15 minutter, er det pænt klart at denne gruppe ikke ser TV mere.
Eller at deres forbrug i bedste fald nu er så lavt at TV kanalerne burde overveje at gøre noget for at få disse “fremtidens forbrugere” til at kigge lidt mere på TV, igen.
Kigges der lidt op i alderen, ser de 20-29 årige dobbelt så meget TV.
Dermed kunne det tænkes at de lidt ældre seere - kunne ende med - at få de helt unge til at se TV igen.
Det virker ikke som om at det er tilfældet.
Nærmest tværtom.
Det er omvendt fortsat muligt at få hele husstanden, eller familien, til at se TV.
Det gør de når der er store TV-events som “X-Factor”.
Altså hvis der ikke lige er en “Binge” premiere på Netflix, der nu er det 3. største elektroniske medie her i landet efter DR og TV2.
De unge bruger nemlig 43 procent af deres “TV tid” på “online video”, hvilket jo ikke giver meget tid til at se “almindeligt TV”.
53 procent af de unge streamer ydermere ugentligt film og serier.
Suppleres disse mange tal, der forresten er samlet af mindshare.dk, med det faktum at antallet af husstande med såkaldte “smarte TV” er vokset fra 24 procent i 2013 til 51 procent i år, er det oplagt at TV - som vi kender det - flytter sig stadig mere væk fra braodcast, til forbrugerens lyst til - for eksempel - at se Netflix, Youtube, Vimeo, HBO, Amazon og andet, i stedet for TV, hvor reklamerne jo lever.
Derfor er Mindshare - åbenbart for længst - gået igang med at forklare deres kunder at markedsføring ikke længere - kun - behøves at ske på TV.
Eller rettere.
_
De foreslår af deres kunder “kombinerer”.
Medvirkende årsag kunne tænkes at være at deres kuner allerede for længst har droppet TV som deres eneste markedsførings platform.
Som eksempel er der nu bare 12 procent af dem de har spurgt, der “udelukkende” ønsker at markedsføre på TV, et fald fra 27 procent i 2013.
Heldigvis har Mindshare et par spændende ideer.
Som de pointerer har MTG i flere omgange kigget på hvad det overhovedet er deres kunder vil have.
Og givet det til dem.
Formater som “TV3 Play”, tilbage i 2012 og JuicyPlay, fornyligt, vurderes som gode eksempler.
Ude i den store verden, har størrelser som Hulu, formået at vokse deres kundedatabase med mere end 30 procent , hvilket hænger sammen med at de netop “har blandet” streaming, der jo i princippet er statisk, med nyt og live, og eksklusive tiltag, oplever de at “partnerskaber” med annoncører giver både annoncørerne og - vel sagtens - slutkunderne gode oplevelser.
For at kunne gøre det, har Hulu dog været nødt til at løfte sløret for hvor mange der overhovedet ser med, når der sker noget på Hulu.
Noget vores lokale streamere - som eksempel - stadig ikke har gjort.
Tilbage i USA, viser det sig at sådanne samarbejder rent faktisk får de unge til at kigge med.
Og hvad skulle der til.
Deres annoncer skulle bare være interaktive.
Forbrugerne har for længst droppet blot at kigge med.
De vil interagere.
Og er det ikke muligt, mister de interessen på få sekunder.
Som Mindshare skriver det er det “En omfavnelse af TV’et men på nye præmisser”.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?