Forsiden > News > Evigt venlige Mennesker og Medier får nu vært

Evigt venlige Mennesker og Medier får nu vært

mandag 21. december 2015, af Tom Dissing

Hvis du har fulgt med på P1 og hørt DRs Mennesker og Medier her de sidste par måneder, ved du at Lasse Jensen for længst har forladt det format.
Nye chefer har længe været folkene fra Zetland.
Der i sin tid hyrede Hakon Mosbech til at agere vært.
Nu tager han så videre, hvorfor det er blevet tid til en ny vært.
Valget er faldet på Kurt Strand, der kan se til bag på 35 års erfaring fra blandt andet DR2s “Deadline” og DR1-programmet “Profilen”.
Han har fra 1998-2013 været medlem af Journalistforbundets Cavlingkomité, og har siden 2010 kørt egen butik med opgaver for blandt andet DR, TV2.
P1s kanalredaktør Hanne Barslund siger:
-Kurt Strand er en af landets skarpeste iagttagere af medier og magtstrukturerne i mediebranchen. Det har P1 og lytterne brug for i en tid, hvor mediebranchen er i hastig forandring. Han er heller ikke bleg for at vende sit kritiske øje mod os selv og resten af DR, og netop uafhængigheden er en vigtig forudsætning for et program som Mennesker og Medier, slutter hun og bliver suppleret af Kurt Strand.
Han siger:
-Mennesker og Medier har siden 2001 ydet vægtige bidrag til den fremvoksende mediekritik i Danmark, og jeg glæder mig til at indtage værtsstolen som ekstern producent fra begyndelsen af februar. Programmet har en central placering hos alle, der beskæftiger sig med og interesserer sig for mediernes udvikling, bommerter og selvkritik. Og det er med stor ydmyghed, at jeg overtager programmet, som jeg tidligere har vikarieret på, men som jeg primært kender som lytter. Min ambition er at fastholde Mennesker og Mediers placering som forum for de væsentligste mediediskussioner – og ikke mindst skabe tyngde med både aktualitet, perspektivering og historik, slutter han.
Hakon Mosbech fra Zetland, der nu tager videres siger:
-En af de store styrker ved “Mennesker og medier” er dets uafhængighed af de store private mediehuse og af DR selv. Det nye Zetland bliver et centralt medie i landskabet. Fra den position er det umuligt at bestyre et uafhængigt mediekritisk program, der beskæftiger sig med de samme problemstillinger, så, derfor stopper jeg som vært på “Mennesker og Medier”, slutter han.
Blandt årsagerne til at Hakon Mosbech tager tilbage til Zetland, er at ambitionerne nu handler om at blive til et “dagligt” medie.
Noget de har planer om at understrege ved at udvide redaktionen til 15 journalister, der fra engang i marts skal skrive daglige “dybdegående digitale fortællinger”.
Der er premiere på det format til marts næste år.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?