Forsiden > Ny teknik > Få SigmaART på dit Sony E-mount

Få SigmaART på dit Sony E-mount

onsdag 24. februar 2016, af Tom Dissing

Uanset om du roder med et af de nyere Sony E-mount Full Frame eller crop -kameraer, er her godt nyt.
Sigma har besluttet sig for at 19 af deres Sigma-med-Canon mount, nu også kan fungere på Sony E-mount kameraer.
Det betyder konkret at specielt de knivskarpe ART optikker, nu pludselig både kan fungere med autofokus og blænde kontrol på alt fra spejløse DSLR Sony kameraer til deres S35 kameraer, der pludselig også får “native” adgang til hylende skarpe -pænt billige glas, der - om et par måneder i princippet kunne suppleres med den herlige 50-100mm vi skrev om forleden.
The Sigma Corporation of America der står bag den nye Mount Converter MC 11, forklarer at der er tale om en high-performance Sigma Global Vision lens converter, der til at starte med kan håndtere 19 “Global Vision lenses”, der konkret betyder at du kan bruge 19 Sigma Canon Mount (EOS) og Sigma Mount (SA) optikker på Sony E-mount kameraer.
Mark Amir-Hamzeh, president of Sigma Corporation of America, siger:
-There are many challenges to designing high-quality mount converter and topping the list is aptly handling phase detection AF in newer cameras and this is where the Sigma MC-11 is groundbreaking in its support for the Sony E-mount systems, starter han og fortsætter.
-The new Sigma MC-11 mitigates complications with a purpose-built lens control data system engineered for maintaining superior AF functionality. So the growing number of Sony E-mount camera users who have been asking for more lens options, now have access to a large pool of lenses that fully embody Sigmas signature quality and performance, slutter han.
MC-11eren bliver som vi forstår det fulgt op med sotware, så Sony brugere hurtigt vil kunne se om den - eller de - optikker de havde planlagt at bruge er kompatible.
Ellers er der jo altid FZ til EOS vejen, som MetaBones netop skulle have sluppet.
Det er dog til helt andre priser end dem som Sigma ser ud til at være på vej med.
FZ til EOS er som eksempel set til 7500 + moms, mens MC-11 skulle ende på 179.99 pund ( estimeret pris )
Sikkert er det uanset at det ser ud til at de fleste producenter af mærkelige adaptorer satser på kombinaitonen af EOS optikker og konverteringer der passer til det hele.
MC-11 skulle i følge producenten have et “internal control data system”, der holder øje med om den enkelte optik er kompatibel med det enkelte kamera.
Hvordan det fungere, og om det - for eksempel - kræver et batteri må du læse videre om hos Sigma heromkring, hvor det også er muligt at se at a7, NEX, a5000 og a6000 serien fra Sony virker med MC-11, der giver adgang til:
Full Frame
24-35mm F2 DG HSM | Art
24-105mm F4 DG OS HSM | Art
120-300mm F2.8 DG OS HSM | Sports
150-600mm F5-6.3 DG OS HSM | Sports
150-600mm F5-6.3 DG OS HSM | Contemporary
20mm F1.4 DG HSM | Art
24mm F1.4 DG HSM | Art
35mm F1.4 DG HSM | Art
35mm F1.4 DG HSM | Art
50mm F1.4 DG HSM | Art
APS-C
17-70mm F2.8-4 DC Macro OS HSM | Contemporary
18-35mm F1.8 DC HSM | Art
18-200mm F3.5-6.3 DC MAcro OS HSM | Contemporary
18-300mm F3.5-6.3 DC MAcro OS HSM | Contemporary
50-100mm F1.8 DC HSM | Art
30mm F1.4 DC HSM | Art
Nyheden giver oplagt nok også en række potentielt interessante fordele med en række af Sonys Camcordere, der - for eksempel - pludselig kan udstyret med de knivskarpe ART optikker.
Sigma har længe “pushet” deres Sigma Optimization Pro software og deres Sigma USB Dock, der er tænkt til at kalibrere fokus og evt Zoom på de enkelte Sigma optikker.
Det kan være at det er en overvejelse værd at investere i en sådan Dock, hvis planen er en fremtid med en MC-11 converter på andet end spejlløse DSLRs.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?