Forsiden > Ny teknik > Flere FS5 fix er nu på plads

Flere FS5 fix er nu på plads

torsdag 25. februar 2016, af Tom Dissing

Hvis du har været så uheldig at opleve såkaldt “tearing” eller “macro blocking” med et af de nye FS5ere, er her godt nyt.
Sony har netop sluppet en opdatering der tager fat i disse problemer og løser dem.
“tearing” eller “edge ripping”, der - i bestemte situationer var pænt synlige i høje kontrast områder, skulle have været et problem i den forrige version af kameraets firmware, som Sony nu har ordnet.
Det andet problem, der også kunne opstå i helt specielle situationer var det såkaldte “macro blocking” fænomen, der - igen - kun opstod på interne SD kort optagelser.
Konkret i bestemte farver og i skyer.
Der skiftede fra “de sædvanlige korn strukturer” til helt udtværede områder, der - desværre - var pænt forskellige fra resten af billedet.
Igen et problem Sony har kigget på og ordnet i forhold til FS5.
Derfor byder den nye firmware på en helt nyt codec, der reelt er et opdateret codec, der konkret sørger for at den - til tider i S-Log udtalte macro blocking - nu er mindre tydelig, eller slet ikke synlig.
Newsshooter sitet har som eksempel - se nederst - testet den nye firmware og da de vurderer at det går langt bedre nu, er det sikkert tilfældet
Deres fokus ser dog mest ud til at handle om den såkaldte “edge ripping”, der er styret af FS5 firmwaren, og som derfor ikke kan optimeret til forskellige optagelser, er nu også blevet “ordnet” via en opdateret version af kameraet noise reduction, der konkret er en 2D ( på frames )og en 3D ( over tid ) version, der begge er blevet skrevet om så de nu arbejder bedre.
I bedste stil har Newsshooter som pointeret testet den nye firmware der kan hentes hos Sony, heromkringsom du kan se herunder.
Vi kunne ikke finde v1.11, så det kan være at den først kommer imorgen eller senere idag.

Newsshooter FS5 version 1.11 firmware tearing test from Dan Chung on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?