Forsiden > News > Forbrugerne elsker store TV skærme

Forbrugerne elsker store TV skærme

onsdag 14. januar 2015, af Tom Dissing

Nu hvor 2015 er igang, kommer der løbende nye rapporter om hvad der rent faktisk skete sidste år.
En af disse kommer fra Branchen Forbruger Elektronik, der er et organ for radio og TV forhandlere.
Og da de nu kan fortælle at der blev solgt 496.646 fladskærme sidste år, kan de ydermere også fortælle at det er 98,1 procent af hvad der blev solgt i 2013.
Dermed er salget af de store flade kasser altså gået lidt tilbage.
Helt sikkert.
Det er størrelsen bare ikke.
Seerne elsker nemlig de store TV, og kan nærmest ikke få dem store nok.
Henrik Kyhl, Philips TV kunne således på en pressemøde på CES2015 fortælle at forbrugerne sidste år gik fra at købe “kæmpestore” 46-47 tommer store TV, til i stedet at satse på 55, 65 og urimeligt store 75 tommers TV.
Noget der kunne tænkes at hænge sammen med at forbrugerne altså har opdaget at det er muligt at finde TV kanaler der leverer en højere opløsning end de 720P som landets to store broadcastere leverer i. ( 25 procent af de solgte TV er dog fortsat 720? TV )
Det forhindrer dog ikke 2014 i at være blevet det som BFE direktør Laila Kelp Rasmussen kalder for et “status quo-år”, hvor der blev solgt lidt færre enheder end året før.
Igen.
De større skærme, kombineret med at alle streamtjenester nu streamer i 1080P, forventes at betyde at forbrugerne i 2015 køber flere UHD/4K skærme, hvilket Laila Kelp Rasmussen håber på kommer til at ske.
Hun siger:
-UHD lander på 5 procent ( i 2014, red. ), men dét bliver det ikke til næste år!
Laila Kelp Rasmussen kan i den forbindelse pointere at BFEs amerikanske søsterorganisation allerede nu kan mærke at forbrugerne vil have 4K TV, hvorfor salget af disse er steget med 208, allerede nu, målt i forhold til hele 2014.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?