Forsiden > News > Første 4K demokanal ankommet

Første 4K demokanal ankommet

torsdag 12. februar 2015, af Tom Dissing

Hvis du har mod på at kunne se 4K TV via satelitterne er der godt nyt.
Der er nemlig en del kanaler på vej.
De fleste - eller mere realistisk - alle kanaler bliver kodet så der skal investeres i et abo.
Men kanalerne kommer altså.
Sidste nyt på den front er at Astra netop har haft premire på deres Ultra HD demo kanal, der kan ses i England og i Irland.
Og hvis du har mod på det, på 28.2 grader øst, i det centrale Europa.
Det burde betyde at det også er muligt at se 4K i en demoversion her i landet, forudsat at du har et 4K/UHD TV, der kan håndtere HEVC Main 10 standarden, der ser ud til at blive den kvalitet/det codec der vinder 4K/UHD krigen.
Mike Chandler, der er managing director på ASTRA, der er en del af SES siger:
-We are delighted to have set up this demonstration channel at the prime orbital position for the UK market, starter han og fortsætter.
-We are making use of the capacity to enable UK and Irish retailers, installers and enthusiasts to understand the technology that makes UHD possible, and what it will mean for their viewing experience. We encourage our trade partners to show our Ultra HD demo channel at their points of sale for demonstration purposes, slutter han.
Det hele bliver endeligt lanceret idag på en Ultra HD conference i det centrale London hvor dem der er inviteret får lov til at se UHD som livestream, nu helt uden store OB vogne eller andet.
Nu kræver det nemlig bare et TV der kan håndtere UHD og HEVC Main 10, eller en box der kan klare det for de TV der ikke kan.
Selve demokanalen, der er en masse billede loop, består at et mix af “colourful extremely detailed scenes that demonstrate the clarity of Ultra HD television”.
Herunder ”urban sports, exotic animals and nature, cityscapes”, behørigt suppleret af billeder fra SESs hovedkvarter i Betzdorf.
Det eneste det kræver et en parabol der kan håndtere en hulens masse data.
Og den omtalte satellite tuner med HEVC decoder.
Har du mod på at prøve er “adressen” i UK som følger:
-Transponder: 2.038
-Satellite: ASTRA 2E
-Frequency: 12.441 GHz
-Polarisation: Vertical
-Symbol Rate: 29.5 MS/s
-Modulation: DVB-S2 QPSK
-FEC: 3/4
Vi håber at tallene kan bruges herhjemme. Ellers skulle kanalen være til at finde på 28.2 grader øst, hvilket sikkert blot kræver at du leder lidt.
Igen.
Der er ikke meget trængsel blandt UHD/4K kanalerne, da der jo - mere eller mindre - kun er denne ene 4K kanal derude, med mindre Sky har fået ild i deres test signaler, hvilket der - indtil videre - blot går rygter om.
Sikkert er det dog i den forbindelse at den omtalte konference i det centrale London ser ud til at mene at der bliver solgt langt flere 4K TV i England end forventet. Og at forbrugerne virker parate til det næste eventyr der altså foregår i 4K.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?