Forsiden > Ny teknik > Første 4K set top boks i landet

Første 4K set top boks i landet

onsdag 6. januar 2016, af Tom Dissing

Forbrugere der overvejer 4K eller UHD, der - konkret - er præcist ni gange hå høj en opløsning som den TV2 eller DR sender i, kan se frem til et rigtigt spændende forår.
Waoo! har netop idag sluppet nyheden om at de er parate med deres første 4K set top boks, der - naturligvis - kan bruges til at se Netflix i 4K med.
Det eneste det kræver - er naturligvis - at du henter dit internet og TV hos Waoo!
Tiltaget er kort og godt rigtigt godt nyt til dem der ønsker at se højopløst TV.
Ganske som at den udvikling kunne tænkes at tvinge de ellers populære broadcastere til at forlade en nutid hvor reklamer fortsat skal leveres i SD, mens store dele af programfladen stadig er i opskalleret SD, eller den HD ready kvalitet, broadcastere er de eneste der bliver ved med at insistere på.
Boksen, som Waoo! er ude med, er såmænd blevet vist frem på CES2016, hvilket kunne hænge sammen med at det hele fortsat er så nyt at selv Netflix i 4K jo nærmest er science fiction.
Derfor er der reelt heller ingen specs ude på boksen, ud over at det er en AirTies model 7410, der understøtter apps og 4K.
Administrerende direktør Jørgen Stensgaard, siger:
-Da vi for et par år siden lancerede vores nuværende TV-boks, var vi en af de første TV-distributører på verdensplan til at integrere Netflix i selve boksen. Samarbejdet med Netflix og vores udviklingspartner AirTies har i den periode udviklet sig særdeles positivt, og vi er meget stolte over, at vi igen kan annoncere en stor nyhed, starter han og bliver suppleret af Joris Evers, talsmand for Netflix i Europa, Mellemøsten og Afrika.
Han siger:
-Vi ønsker at gøre det så nemt som muligt for danskere at se vores voksende 4K-indhold. Ved at sikre os, at vores service er let tilgængelig på den nye 4K TV-boks fra Waoo! og på den nye fjernbetjening, er vi med til at understøtte vores strategi. Waoo! kunderne har nu mulighed for at se Netflix med ét enkelt klik på fjernbetjeningen, slutter han.
I første omgang betyder det at Waoo! kunder vil kunne opleve serier som “Narcos”, “Marco Polo”, “House of Cards”, “Bloodline”, “Sense8” ( der er optaget i HDRRec2020! ), “Marvel’s Jessica Jones”, “Marvel’s Daredevil”, “Ridiculous 6”, “What Happened Miss Simone?”, “Chef’s Table”, “Master of None” og en lang række fremtidige titler.
Jørgen Stensgaard fortsætter:
-Vores kunder har en superhurtig fibernetforbindelse hele vejen til deres hjem, og vi vil gerne kombinere dette med at give brugerne den mest flydende oplevelse, når de ser TV. Tilbagemeldingerne fra vores brugertests har været meget lovende, og Netflix app’en bliver oplevet som en stor fordel ved vores TV-løsning, slutter han.
Waoo! kunne i princippet tænkes at begynde at tilbyde den lange række af TV kanaler der findes rundt om i Europa.
Og selv om at det bestemt ikke er bekræftet betyder det reelt at de - som de eneste her i landet - ville kunne tilbyde UEFA Champions League i 4K.
Boksen skulle være parat til levering “om kort tid”.
Som det framgår af videoen er der tale om en WiFi boks, så forbrugerne end ikke behøves at bekymre sig om generende ledninger eller andet.
Det er ikke kendt hvad produktet kommer til at koste, ganske som det heller ikke er kendt i hvilken båndbredde Netflix i 4K bliver distribueret i.
Det har dog tidligere været fremme at Netflix selv distribuerer 4K i en kvalitet der befinder sig i omegnen af 15 mbit/s.
Det vil betyde at det kræver en 30-45Mbit/s forbindelse at være med, da boksen også understøtter flere samtidigt tændte apps, hvilket betyder at der hurtigere kan “zappes” mellem forskellige kanaler, mod at de er tændt og derfor bruger båndbredde på at hente signalerne.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?