Forsiden > Ny teknik > Første 8K mikser på NAB2016

Første 8K mikser på NAB2016

torsdag 3. marts 2016, af Tom Dissing

Hvis du er på vej til NAB, og stadig går og mener at 720P bare er det vildeste, er det sådan lidt “80er agtigt”, der i Vegas på NAB2016 i april.
Her er de godt klar over at 8K rent faktisk er der hvor det sner.
Bevares.
4K er fortsat på vej, men nu hvor NHK allerede i år2020 har planer om at producere og sende live i 8K, er det - i den grad - på tide at der kommer andet en sikkert fint japansk gear.
Synes Snell Advanced Media at mene.
Derfor tager de på NAB2016 med deres første 8K (Kula ? ) billedmikser ( som vi blot har hørt rygter om, red. ), suppleret af det som de rent faktisk tager på NAB2016 for at vise, nemlig alt deres 4K gear.
Konkret deres Kula 4K mikser, der - sikkert heller ikke er til at betale - men som stadig har en chance, da 4K stille og roligt begynder at tage form, som produktions standard i visse sammenhænge.
Kula kan som pointeret dog “kun” 4K, 1080p/HD og SD, hvilket omvendt gør den til lidt af et hit i forhold til en - garanteret - hundedyr, og sikkert kun alfa v0.009 version af deres 8K løsning, der blot er tænkt som en måde at vise at de altså kan, men at de fleste jo alligevel ikke har råd til at de færdigudvikler.
Ud over deres Kula ting, vil der også være enkelte Kahuna ting tilstede.
Her er der igen tale om en 4K/HD IP billedmikser, hvilket betyder at det rent faktisk bliver muligt at billedmikse Live sports, uden først at konvertere.
Altså på faciliteter der allerede er gået IP.
Det hele kan naturligvis fortsat ske i op til 4K.
Snell Advanced Media har slutteligt planer om at vise deres Quantel Rio 8K color, editing, and finishing løsning frem, der kan alt fra HDR til Wide Color Gamut, nu med Avid integration og andet.
Den omtalte 8K mikser har i den forbindelse stadig ikke fået et navn, men skulle være en del af Kula serien.
Snell Advanced Media har slutteligt også planer om at vise en masse andre software baserede løsninger frem.
Herunder en Sirius 800 integrated multiviewer, ICE, ICE IP, og ICE SDC “channel-in-a-box” løsninger, og deres Alchemist XF standards converter der nu også kan 4K og HDR.
Desværre kræver det fortsat en masse power at køre hurtigere end realtid, hvorfor det “kun” er i HD at det kan gå hurtigt.
UHD er stadig 1:1 i tid.

Operating Kahuna in 4K - A Freelance TD's Perspective from Snell Advanced Media on Vimeo.


Case Study: Quantel Rio at The Look, London from Snell Advanced Media on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?