Forsiden > News > Første UHD kanal i Norden

Første UHD kanal i Norden

onsdag 10. august 2016, af Tom Dissing

Hvis du gik og troede at det kun er ude i den store verden, at du finder 4K eller UHD kanaler, tager du fejl.
Danmon Group lagde for nyligt sidste hånd på Nordens førte UHD kanal, der ikke overraskende sender i døgndrift for tiden.
Indholdet er nemlig the Rio Olympics, som Ultra HD Sports sender en masse af over de næste par uger.
Ganske interessante ser det ud til at fokus er på det såkaldte “Soccer”, vi jo herhjemme kender som fodbold.
Og da vildt mange er glade for netop denne sportsgren, er der vel ikke andet at gøre end at suse ned og købe en stor parabol og en 4K modtager, der lige skal indstilles til at kunne se SES-5.
Når den kan det, kan det være at du lige skal kontakte Viasat, for at høre hvordan du får et dekoderkort til kanalen.
Omvendt.
Når det er på plads, kan du sammen med andre i Sverige, Danmark og Norge og i Finland nyde højopløst boldspil, der måske endda ender med en masse mål.
Som pointeret har Danmon Group hjulpet til, med at få etableret nordens første Ultra HD kanal, der blot kræver en Ultra HD set-top box fra Samsung og et såkaldt TV-modul, der betyder at du med det samme kan se OL i UHD.
Nu hvor Danmon Group alligevel var igang, byggede de også lige en HD Sports kanal, der hedder Viasat Sport Premium.
Begge projekter er udført og leveret af den svenske afdeling af Danmon Group Sweden, der sammen med Danmon Group Systems har fået alt til at spille perfekt på nærmest ingen tid.
Det hele har således blot taget lidt over en måned at få til at få på plads.
Lidt mere konkret, er der tale om tre nye rum, hvor der i det første rum bliver “UHD redigeret”, der som du har gættet kræver en masse hestekræfter, ganske som der er etableret et Voice Over, det sidste rum er “HD Sports Control”.
Backbone ser ud til at bygge på en række heftige opgraderinger af eksisterende DHD Audio Mix og en Router, der nu kan kalde sig selv for en Imagine Platinum Video Router.
Play Out styres af en omgang Pebble Beach Neptune Automation System, der helt sikkert får hjælp af det vi alle kender som en række dygtige teknikere, for lige at sikre at mekanikken gør som den skal.
Systemet ( egentligt systemerne ) er allerede i luften og online, så sus ned og invester i en UHD modtager, et UHD TV og en ordentlig satellit disk, så burde det hele fungerer efter hensigten, når du lige får det hele på plads med Viasat også.
Som vi ser det, ser det ud til at du skal købe adgang til herlighederne i Sverige.
Ellers ring til den danske afdeling og hør om mulighederne.
Her lige en promo for hvad vi gætter er HD kanalen.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?