Forsiden > Ny teknik > Første kreative test af Zeiss Otus

Første kreative test af Zeiss Otus

mandag 17. februar 2014, af Tom Dissing

Det ser ud til at den nye Otus serie fra Zeiss, der skulle blive til flere glas allerede i løbet af i år, storhitter ude i miljøet, trods prisen på cirka 27.000 med moms.
Flere herhjemme har - som vi forstår det - allerede investeret med henblik på udlejning, mens andre går og lurer.
Rundt om i den store verden, er den nye Otus 55mm allerede konverteret så den spiller med blandt andet Sony F5, som i tilfældet med “Zoetrope Optika” som August Bradley har fotograferet.
Ikke overraskende er der tale om en test, og en produktion i en stor blender, der ser ud til at understrege at det er en god plan at teste en Otus.
Resultatet er nemlig særdeles overbevisende.
Og uden at gå totalt næsegrus, ser det ud til at den er skarp som bare pokker fra f/1.4 og hele vejen ud.
Måske endda så meget at de mange DSLR DOPer nu endelig har fundet deres første “ultimative” optik, der er - næsten - ligeså så skarp&hurtig som de store - langt dyrere Zeiss Primes, der er så hotte i drama og reklamefilms miljøet.
“Zoetrope Optika”, er uanset et fint billede på hvad denne nye “Zeiss” kan, og det er altså mere end de fleste forventede.
Rent teknisk skulle optikken være noget at det skarpeste før de før omtalte cine optikker hentes frem.
DxO Labs, der måler sådanne ting siger:
-The new Carl Zeiss Otus 1,4/55, mounted on the Nikon D800, is categorically the highest performing standard-type prime in our database. With a DxOMark lens rating of 45 points, and a 29P-Mpix Sharpness score, the Zeiss Otus achieved the best results the labs have ever seen, slutter de.
Find ud af om du er enig, og om den hysteriske skarphed kan bruges til noget i August Bradleys “Zoetrope Optika” der er optaget på et Sony F5.

Zoetrope Optika from August Bradley on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?