Forsiden > Ny teknik > Forvent UHD her i landet i 2016

Forvent UHD her i landet i 2016

torsdag 8. januar 2015, af Tom Dissing

Der er særdeles stor forskel på hvad der sker i forhold til UHD TV globalt og de lokale forventninger.
Bevares, der blev blot solgt omkring 100.000 UHD TV paneler her i landet i 2014.
Så store dele af forbrugerne er end ikke parate til højere opløsninger end det 720P HD de er vant til fra DR og TV2.
Derfor håber administrerende direktør i Stofa, Thomas Helbo og administrerende direktør Jørgen Stensgaard, fra Waoo på at UHD TV bliver en realitet fra engang i 2016, hvor der er OL.
Thomas Helbo forklarer:
-Det bliver OL i 2016, som kommer til at kickstarte UHD. Det er den slags events, der skal til for at få det i gang, starter han og fortsætter.
-Vi så det samme med VM i fodbold i 2006, hvor HD for alvor blev stort, slutter han.
Jørgen Stensgaard, supplerer:
-Vi har undersøgt, hvad der er af dansk indhold, men der er stort set intet, slutter han.
_
Ude i resten af verden, hvilket for tiden er USA, har størrelsen “Dish” brugt CES til at fortælle at de nu er på vej med “Sling TV”, der er endnu en “streamtjeneste med en set top boks”, hvor der snart/nu kommer store mængder 4K/UHD indhold.
DirecTV, der ligeledes er US baseret har i et stykke tid været på vej med et tilsvarende tiltag. Og da deres satellit TV distribution ikke har samme problemer med båndbredde som kabel eller internet baseret TV distributørere enten allerede har, eller - snart - får, er det planen at tilbyde alle deres kunder 4K i løbet af q1 2015.
Det krævede dog blot at “deres” Arianespace’s VA221 blev sendt afsted.
Denne der bærer den nye “DirecTV-14 satellite”, der nu er i geosynchronous orbit omkring jorden, ved GSAT-16 er en 20-kilowatt Ka- and reverse-band digital broadcast satellite (DBS), der kort fortalt “nu” er parat til at distribuere 4K UHD indhold direkte ind i stuerne til DirecTVs US kunder.
DirecTV er dermed ( igen ) “foran” kabel TV distributørene, der omvendt har lovet en række VOD streaming tilbud i 2015, der dog “kun” fungerer med Samsung 4K UHD TV.
Kunder der vælger dette mærke vil omvendt kunne se frem til at få adgang til 19 Paramount Pictures og K2 communications film.
Herunder “Transformers: Age of Extinction” og “Star Trek”.
Ligeledes amerikanske Comcast, der distribuerer IP TV over kabel, er også på vej med 4K UHD, der ligeledes skulle komme “tidligt 2015”.
Det kan være at deres planer er blevet endeligt annonceret på CES. ( vi tjekker )
Så selv om at der altså ikke findes noget 4K indhold endnu, er det altså muligt at finde en masse 4K indhold.
Bare du ikke leder efter det hos lokale distributørere.
Netflix streamer ydermere allerede 4K indhold.
Måske kun i USA, men nu hvor Amazon Prime skulle være på vej med 4K indhold i Europa, bliver Netflix sikkert nødt til at følge med.
Slutteligt tilbyder både Vimeo og YouTube nu 4K, hvilket ultimativt kunne ende med at betyde at danske first movers må til udlandet, for at få fingre i 4K indhold.
Behørigt suppleret af en af de netop annoncerede 4K afspillere.
Der dog heller ikke kan tilbyde indhold endnu, da UHD Alliancen jo lige skal tage en beslutning om hvordan de ønsker at distribuere 4K Blu Ray.
Her launch af den raket der ender med at give DirecTV kunderne 9 gange så mange pixels som det antal DR og TV2 tilbyder.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?