Forsiden > News > FremantleMedia sælger godt på MIPTV

FremantleMedia sælger godt på MIPTV

tirsdag 5. april 2016, af Tom Dissing

FremantleMedia International, der i daglig tale blot kendes som FMI, har netop fået solgt deres første drama på MIPTV.
Produktionen, der er en miniserie med potentiale for mere, er bedst af alt blevet solgt til hele tre markeder, hvilket reelt er mere, da Participant Medias netværk “Pivot”, reelt dækker hele USA, mens en anden køber, Shaw, dækker hele Canada.
Sidste køber af serien er BBC Worldwide, der “bare” har planer om at sende serien i Australien og i New Zealand.
Hvor mange millioner seere det potentielt kaster af sig er uklart.
Det er nok i omegnen af et tre cifret million antal.
Så det går da ret godt for FMI.
Serien der ydermere bare er en tre-parts serie, baseret på en John Lanchester bog, følger en gruppe “næsten helt almindelige” Londoners, der - som det eneste - har det til fælles at de bor i “Pepys Road”, der er ude i en forstad til City.
Og selv om at alt ligner den rene normalitet, er der noget - noget vigtigt - der gemmer sig under overfladen.
“Noget“ du kun kan finde ud af ved at se serien, eller læse bogen bag serien.
Capital, der er produceret af Kudos for BBC One, er med andre ord en af de serier vi med voldsomt stor sikkerhed også kommer til at se herhjemme, når den bliver lidt billigere, kunne man gætte på.
De ellers helt normale - næsten - mennesker på Pepys Road, modtager tidligt i serien en række anonyme postkort, der blot siger “We Want What You Have”.
Der er bare ingen der ved hvad det er “de”, har og hvad det er “de andre” vil have.
Midt i denne udviklinge venter en af de medvirkende på en 1million pund bonus, der måske er på vej til at vokse til 2 millioner pund.
Med i historien er også hans (?) kone Arabella, en Polsk arbejder og en Zimbabweansk flygtning, der med hans PhD bruger dagen som traffik bobby.
Der er flere medvirkende, og serien har fået særdeles positiv omtale i England, hvor den er blevet sendt.
Jens Richter, CEO of FremantleMedia International, siger:
-“Capital” is a powerful, intelligent and character driven drama created by one of the most prolific production companies in the world. These impressive deals are a testament to the series’ ability to capture modern society in a way that’s current and universally relevant to a global audience, slutter han.
Hovedforfatterer er Peter Bowker, der har vundet flere BAFTAer, mens Derek Wax er executive producer sammen med Peter Bowker. Disse to herrer har været EP på blandt andet “Marvellous”, “From There To Here” og “The Hour”.
Lucy Richer fra Kudos, der er kendt for EP arbejde på “Marvellous”, “The Casual Vacancy”, suppleret af Matt Strevens, der har været EP på “Cucumber”, “An Adventure In Space And Time”.
Serien der ikke er forlænget endnu, er produceret direkte til BBC.
Her en promo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?