Forsiden > Ny teknik > Fremtiden for sports produktion

Fremtiden for sports produktion

mandag 17. oktober 2016, af Tom Dissing

Hvis du producerer en masse sport, og overvejer at slå et smut forbi London, den 30. november, burde du kigge forbi SVG Europe og deres FutureSport 2016 arrangement.
Det er nemlig her det bliver diskuteret hvordan sportsproduktion generelt kan udvikles.
Alt fra lokal EVS, til de fremmødte mobiltelefoner, og de fans der har taget dem med, til fordele og ulemper ved at går UHD og HDR over IP.
Ideen er ydermere også at kigge på detaljer som OL over de næste par år, og hvordan den “almindelige” sportsproduktion, flytter sig i retning af noget der - måske - minder om det OL, vi netop har set denne sommer.
Sidste nyt i den forbindelse er forresten at Beijing begynder at ligne en 2022 vinder.
Mere om det senere.
Indtil da, er det muligt at kigge med hos de største, når de møder op på FutureSport hos Chelsea FC der sidst i november.
Blandt de fremmødte vil - i den forbindelse - være Dominic Baillie, der er Chief Technology Officer på Discovery, for Olympics & Sports, suppleret af Simon Farnsworth, ligeledes fra Discovery.
Han er Senior Vice President, Olympic Technical Distribution.
Og da de blandt andet vil tale om hvad der skete i sommer og hvad der kommer til at ske med the Olympic Games, fra 2018 til 2024, er det måske med at få pakket den lille dagskuffert, og slå et smut til London, der den 30. november.
Skulle du have overset det, er det netop Discovery Communications der ejer OL, fra 2018 og frem til 2024.
Og selv om at det heller ikke kan overraske, er det altså for at tjene nogle penge, at de har betalt en masse for rettighederne.
Noget de - blandt andet - mener bliver muligt, ved at producere noget flot sport.
Også selv om at der skal produceres til mere end 50 markeder, samtidigt.
Forresten til endnu flere platforme end de fleste af os har lyst til at kende.
Dermed bliver FutureSport 2016 også stedet hvor Discovery løfter lidt af sløret for hvad der kommer til at ske på PyeongChang 2018, herunder om de tør/vil/kan overgå til at producere det kommende OL over IP og cloud, eller om de fortsat mener at det er for tidligt.
Igen.
Vi skal ikke længere tilbage end til den 10. september, hvor det var første gang - nogen sinde - at en enkelt OB vogn levere både HD og UHD simultant over IP. Forresten kampen mellem Liverpool og Leicester City i Premier League, hvis du så den.
Omvendt, går det pænt stærkt for tiden.
Så gad vide om Discovery ikke vælger at insistere på netop IP, hvilket betyder at en masse OB firmaer skal opgradere nu, så de er klar til PyeongChang 2018, der - forresten og måske - kunne ende med at blive afløst af Beijing i 2022, som pointeret.
Der skal dog produceres pænt meget andet sport frem til OL i 2018, hvilket der - efter sigende - også skulle blive plads til at tale om på FutureSport 2016.
Indholdet ændrer sig jo ikke - meget - men det gør produktionsudstyret altså.
Ofte på måder, der betyder at indholdet - for eksempel - i forhold til management og distribution, er nødt til at forholde sig til helt nye forretnings områder, der - i det mindste - burde tjekkes ud, før de afskrives som ikke profitable.
Som eksempel er det nu ( det kan være at det stadig er på vej, og først starter op dette efterår, red. ) på flere tyske og engelske stadions muligt at se “EVS klip til TV”, på mobilen, så de helt centrale situationer kan opleves på nært hold, hvilket ellers er svært på en 90000 personers stadion.
Tilbage på FutureSport 2016, kunne det let tænkes at der også bliver plads til at diskutere andre sportsgrene.
Som eksempel Formel 1, som Discovery såmænd også ejer.
Blandt de mange emner, dagens program skulle byde på er:
Discovery måde at afvikle “the Olympic Games” på.
“Future Directions” i Sports Production Management
OTT og Sports Content Creation
NFL og Europa
Networking ( mød kollegaer )
Wireless, herunder udordringer med 4K/UHD
Remote IP Production via Hardware Virtualisation
Den første IP-baserede UHD/HD OB vogn med HEVC Coding og Dolby Atmos kigger forbi.
Du melder dig til, eller hører mere om arrangementet her

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?