Forsiden > Ny teknik > French Open kommer ud som DVB-T2 i 4K

French Open kommer ud som DVB-T2 i 4K

onsdag 28. maj 2014, af Tom Dissing

Det ser ud til at Envivio har fået en god ide.
Det er nemlig deres hardware, der sørger for at franskmænd, med et 4K TV, lige om snart kan se French Open i 4K, forudsat at de har et 4K TV, der kan modtage DVB-T2 i HEVC (H.265).
Bevares, det kræver at du er på den teknologiske forkant.
Men altså ikke mere end at du kan klare det, ved at gå ned i den nærmeste TV burik, og investere i et TV der kan DVB-T2 og HEVC.
Når den investering er på plads, kommer du omvendt til at vente et stykke tid.
Indtil videre, er det nemlig blot French Open, der kommer i 4K over antennen i Frankrig.
Og det ser ydermere ud til at det kun er det franske DTT selskab, TDF d’er tilbyder 4K TV, i den nærmeste tid.
Igen.
Nu hvor det set ud til at være så simpelt, kunne det jo let tænkes at andre også snart er friske på at sende sport i 4K.
For eksempel sommerens VM, der jo skulle eksistere i 4K.
Og nu hvor det ser ud til at Envivios Muse Ultra HD encoding software på Envivio G5 hardware kan levere 4K video i 50 fps, er det vist kun et spørgsmål om tid, før stadig flere operatørere kaster sig ud i at distribuere 4K i HEVC over DVB-T2.
Som vi forstået det, er der - i omegnen af - 19,98 Mbit/s på en hel DVB-T2 transponder.
Om det også gælder i Frankrig melder historien altså ikke noget om.
Sikkert er det dog at en bunke kampe fra “Centre Court” bliver sendt af TDF i DVB-T2 til TNT, der er Frankrigs nationale DTT service.
Og da blandt andet Panasonic producerer 4K TV, der kan tage signalet ned ved hjælp af en helt almindelig antenne, kunne det let tænkes at mange kigger med.
Eller at hele byer køber et par 4K TV og stiller dem op på plasdser, så borgerne kan kigge med, når det bliver tævet løs i bolden.
Alain Komly, der er deputy director hos TDF, siger:
-Envivio has provided an outstanding contribution for the debut of live 4K HEVC video transmissions over a DTT network at the French Open tournament. The sharpness and rich quality of the video is absolutely stunning, and we are excited to present this emerging technology for the first time in France, slutter han.
Julien Signès, Envivio’s president og CEO supplerer:
-The French Open is one of the most prestigious sporting events in the world, and we are extremely pleased to provide the compression technology for this world-first, over-the-air broadcast in 4K/UltraHD, in partnership with TDF and TNT, slutter han.
Her en gennemgang af Muse, der er en del af det set up der bruges til French Open, og noget der ligner et interview med deres CTO, der med stor tydelighed ikke vidste at de skulle være med til at sende 4K over DVB-T2 et par uger senere i Frankrig.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?