Forsiden > Ny teknik > Fujinon S35 ENG optikker rykker

Fujinon S35 ENG optikker rykker

onsdag 13. november 2013, af Tom Dissing

Der er et par Cabrioer ude på leje markedet her i landet.
Og de fotografer vi har talt med har kun super-positive ord til overs for denne serie af Fujinon/Fujifilms “Premier Series” optikker.
Og nu hvor der rent faktisk både er en 2/3 tomme “Premier Serie” og en S35 ditto, er det med at holde tungen lige i munden.
Eller bare kigge i bagenden af optikken når du prøver at montere den.
Nyheden deres Premier PL 14-35mm Cabrio, der også hedder ZK2.5x14, skulle være ved at være leveringsklar ( sent oktober,. red. ), hvilket er særdeles interessant, da de 14-35mm som den nye Cabrio tilbyder er tæt på at dække 80-90 procent af de brændvidder som de fleste “ENG/EFP situationer” inkluderer.
Og med T2.9 og en fokus der er 200 grader lang, er der lige før at alle fotografer kan klare det hele selv.
Det er i hvert fald planen.
Som altid er der ikke lige nogle billeder ud af hvad optikken kan. Men gad vide om Fujinon/Fujifilm ikke har tænkt sig om, og skabt en knivskarp optik, der desværre koster alt for meget for de fleste. ( men som garanteret snart kan lejes flere steder, red. )
Den nyeste Cabrio tilbyder naturligvis Lens Data System (LDS) og /i metadata, så lidt tungere produktioner også kan bruge denne 14-35mm PL mount optik.
Fujinon, der i denne uge hænger ud på the Content & Communications World (CCW 2013) ar også planer om at vise en anden Premier Series optik frem.
Denne, der hedder HA19x7.4BERM/BERD, er der nyeste 2/3 tomme “lange” optik, der starter “ret sent, på 7,4 mm, men som til gengæld fortsætter til ( cirka ) 141mm. ( den findes i en studie/box version der næsten hedder det samme, red. )
De 141mm burde give plads til det meste. Også selv om at det er et stykke vej væk. ( ellers kan det hentes med extenderen, red. )
Nyheden der - vist nok - har premiere på CCW, der bliver afholdt på the Javits Convention Center i New York City idag og imorgen, skulle være skarp som en kniv, og veje en del.
Igen, den hører til i deres Premier Series.
Det afspejles klart i prisen, og i vægten.
Thom Calabro, director of marketing and product development for the Optical Devices Division of Fujifilm North America Corporation siger:
-CCW has become an increasingly relevant show for the east coast broadcast and video production industries, starter han og fortsætter.
-It attracts the precise community who would benefit from these breakthrough lenses, slutter han.
Der skulle også blive plads til deres andre Cabrioer, der er på 19-90mm, og 85-300mm.
Årsagen er oplagt nok at disse optikker er godt igang med at blive særdeles populære
Thom Calabro glæder sig dog meget til at vise den nye HA19x7.4BERM/BERD 2/3 tomme optik frem:
-The advanced features are extremely important in the HDTV/big screen era as television viewers can see much more picture detail—including information in the corners of the screen—than ever before, starter han og fortsætter.
-For this reason, it’s vital to have consistent resolution from edge to edge. With 16-bit encoders and 2.2X ( 310mm max ) extenders as standard, this 19X lens ensures precision performance even in the most demanding HD production applications, slutter han og løfter svaret for at godt glas fortsat er tungt.
HA19x7.4BERM/BERD vejer nemlig 3.3kg, hvilket er en del for de fleste ENG fotografer. Igen, det er rent faktisk en letvægtsoptik der så kun er en smule tungere end kameraet.
Her en promo for Cabrio optikken der i følge Band Pro skulle være leveringsklar sidst i oktober.

IBC 2013: Fujinon Premiers New Cabrio 14-35 mm Lens from Dan Chung on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?