Forsiden > Ny teknik > Fujinon ude med de første 4K b4Mount optikker

Fujinon ude med de første 4K b4Mount optikker

tirsdag 14. april 2015, af Tom Dissing

Selv om at der reelt bare eksisterer to b4Mount 4K kameraer, nemlig et fra Hitachi, som vi har omtalt og det nye fra Sony der ikke er på markedet endnu, er Fujinon helt fremme i skoene med deres nye Fujinon UA22x8 der er en helt ny og “4K skarp” vidvinkel der går fra 8mm til 176mm.
Vi har ikke kunne finde andet info en på de originale japanske sider her, hvor der er henvisninger til de to optikkers japanske sider.
Der kan du finde mere specifik data, hvis relevant.
Ellers er der tale om en lækker EFP optik som Fujinon mener kan håndtere 4K på et b4Mount.
Det er pænt heftige krav, da b4mount i 16:9 jo sådan cirka svarer til 93mm2 mens et Red Epic - til sammenligning - jo har en CMOS på 404mm2.
Dermed bør de nye Fujinon optikker altså være mindst 4 gange så skarpe som de optikker der bruges på et Red Epic, da pixel jo er mere end 4 gange mindre.
Fujinons UA22x8 og studie/OB veninden UA80x9 er ( auto google oversættelse) “…..udstyret med optisk ydeevne svarende til 4K kameraer, og fuld udnyttelse af state-of-the-art optiske simulation teknologi og høj forstørrelse zoom på 22 gange, opløsning og kontrast er høj….”.
“……..Der er et "flydende fokus system" til styring af linsegrupperne”…. ( gætter på at der er indbygget Image Stabilation ) og at denne zoom er coatet med nyeste Fujinon coating.
Det fremgår ikke hvornår EFP optikken og den store FujinonUA80x9 kommer på markedet.
Men nu hvor NHK lover at de vil til at eksperimentere med 8K i 2016 må man formode at resten af markede følger med og - mindst - supplerer med 4K på “rigtige broadcast kameraer”, hvilket altså kræver knivskarpt 4K b4Mount glas.
OB optikken der skulle veje i omegenen af 24 kilo, er som du har gættet en 80x9 optik, der altså starter ved 9mm og som ender på 720mm.
Vi kan ikke rigtigt forstå hvad auto oversættelsen siger om denne optik, men den er enten (?) en del af HK Serien, eller af ZK-serien.
Som vi forstår det er HK Serien god nok til 8K mens ZK “kun” kan håndtere 4K.
Om det så gælder S35 CMOS eller 2/3 tomme, må du spørge om på standen, eller tjekke op med Fujinon når du kommer tilbage til landet.
UA80x9 kommer måske til juli.
Begge optikker udstyret med Fujinon flerlagscoating proces "HT-EBC (høj transmission Electron Beam Coating). Der er også indbygget en “optisk anti-vibration mekanisme” ( auto oversat).
Den lille vejer 2,55 kilo mens den store vejer 23kilo

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?