Forsiden > Ny teknik > Fuldt White Paper ude på REC2020

Fuldt White Paper ude på REC2020

mandag 5. oktober 2015, af Tom Dissing

Det ser ud til at være et såkaldt White Paper ude fra Elemental, der har lavet et bare 8 sider langt dokument, hvor det er muligt at læse hvad det der REC2020 overhovedet er for noget.
Og mere konkret, hvordan du kan bruge det - eller i det mindste forberede dig til - en fremtid hvor der - måske - både skal produceres i REC2020 og REC709.
Eller rettere, leveres.
Der er jo ingen grund til at optage det hele to gange.
Er der dynamik nok i optagelsen kan det jo blot fjernes og tilbydes dem der efterspørger REC709, der kan ses på alle skærme og platforme.
Alt sammen noget der fremgår af et nyt “paper” som Elemental netop har sluppet.
Bedst af alt er det til at få fingrene i her på sitet.
Du klikker bare her, så er det dit.
Forvirringen omkring HDR, REC2020 og en nutid hvor det allerede idag er muligt at producerer med en billed dynamik ingen skærme, fra dem hjemme i stuen til alverdens 4K biografer og - naturligvis - hverken din superheldige bærbare, eller resten af din suite.
Der skal med andre ord opgraderes flere steder, før du er med på HDR eller REC2020 bølgen, der må forventes at være kommet for at blive.
Elemental tager i den forbindelse fat i det kedelige problem at alt og alle lige for tiden er ude med netop deres version af HDR eller REC2020 løsninger.
Specielt nu hvor sandheden jo er at der ikke findes en “fælles besluttet” REC2020 standard.
Desuden er kampen mellem broadcastere der leder efter en løsning der kræver mindst mulig båndbredde og OTT folket der reelt er ligeglade med hvor meget båndbredde fremtiden kræver og Hollywood, der omvendt godt lige vil begrænse hvad det egentligt er hvad en forbruger kan få hjem i stuen.
Ellers holder de jo op med at gå i biografen for at se deres film.
I det papir her er det ydermere muligt at se at du ikke er den eneste der forholder sig til den heller ikke eksisterende roadmap for HDR, der - kunne kaldes - for REC2020.
Det eneste der fortsat skulle være sikkert er at der kommer HDR afspillere og HDR medier i december. Måske baseret på en fælles standard som blandt andet Philips, Dolby, Technicolor and BBC/NHK eller ACES ( Hollywood ) eller/og som the European Telecommunications Standards Institute, eller/og The Motion Pictures Experts Group (MPEG) er enige i, passer til den supplemental enhancement information (SEI) standard der er/skal ind i HEVC standarden, før denne kan tilbyde HDR.
Det er vel på sin plads at alle disse størrelser er kommercielle forretninger der alle ved at netop deres aktiekurser stiger hvis de vinder retten til at putte deres properitære HDR elementer ind i den endelige standard.
Forresten noget Elemental også er klar over.
De er blandt de absolut største producenter af bokse der kan streame til mange platforme samtidigt. Og leverandører at produkter som blandt andet TV2 bruger.
_

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?