Forsiden > Ny teknik > Fusions lys

Fusions lys

onsdag 19. februar 2014, af Tom Dissing

Den nye Rotolight Anova Bi-Colour V2 EcoFlood, ser ud til at understrege at lys fra DSLR miljøet og “konventionelt” film/video lys er på vej til at fusionere.
Specielt efter introduktionen af LED, ser det ud til at film og still lys har fundet et sted at mødes.
Og selv om at nyheden “kun” kan levere op til - hvad der svarer til - 1K- 3,5KWatt Tungsten ( afhængig af spredning ), bruger den jo nærmest ingen strøm, og så ser det ud til at det lys den laver er spændende.
Anova V2 har i følge producenten en CRI på mere end 95, hvilket burde give flotte skintones.
Den store mængde LED pærer er ydermere monteret sådan at spredningen på den enkelte lampe enten er “ULTRAWIDE”, der spreder 110 grader, mend der også findes en 50 graders version. ( 50 graders versionen leverer op til 3,5KWatt Tungsten, mens 110 graders versione leverer - cirka - 1K Tungsten, red. )
Nu hvor der er tale om en fusion mellem film/TV og still lys, findes der naturligvis en “Honeycomb” der samler lyset og som kan monteres på den brede version, hvorefter spredningen kommer ned på 40 grader.
En detalje der er værd at tage med, hvis du - for eksempel - gerne vil have en - eller flere - lamper der spreder som en gal, men som altså kan “fokuseres”, ned til 40 grader. ( en Arri 650W fresnel spreder fra 54 til 13 grader, red. )
I bedste stil, hvor det er vigtigt at kunne styre alting trådløst er lampen ydermere udstyret med WiFi, så enhver fotograf med en iPhone, lige kan skrue op eller ned for den enkelte lampe.
Og i til fældet med Anova Bi-Colour V2 EcoFlood er det ydermere også muligt at styre farvetemperaturen.
I følge manualen fra 3150 til 6300, hvilket er lidt i underkanten, men nok til de fleste, der jo må finde deres CTB og CTO frem, hvis de vil være mere blå/røde.
Rotolights Magic Eye App, finder du ved at søge på Rotolight i iTunes Store.
Anova kan naturligvis køre på batteri.
Eneste kedelige detalje er at det “tilbud” Rotolight er ude med på deres site stadig betyder at Bi-Colour versionen koster 1500 pund, før barndors og Honeycomb.
Lampen kan - måske - købes hos Dansk AV Teknik eller Foto C.
Vi har fundet et klip, hvor det fremgår at lamperne laver noget pænt lys.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?