Forsiden > Ny teknik > Gammelt glas på nye flasker

Gammelt glas på nye flasker

torsdag 29. september 2016, af Tom Dissing

Der er helt sikkert en masse der stadig går og roder med ældgammelt glas og fortidens evne til at skabe “looks”, der bare ikke findes mere i den digitale verden.
De har indtil nu haft det problem at det er nærmest umuligt at sige hvordan en K35 rent faktisk ser ud i forhold til en af de ældre Master Primes, eller om det - for eksempel er muligt at klippe Hawks sammen med Runde anamorfiske Lomoer.
Det er der heldigvis nogle der har gjort noget ved.
En størrelse der hedder Sharegrid, har kort fortalt testet netop så mange optikker, at det nu nærmest “bare” er et spørgsmål om at høre om din lokale udlejer har det glas hjemme du leder efter.
Og nu hvor de kalder deres “test”, der er meget mere for “The Vintage Cinema Lens Library”, har du gættet at det ikke er gratis at komme i nærheden af alle informationerne.
Omvendt.
Er du fattig eller nærig, kan du finde det meste på Sharegrid, inklusiv en lang række teaser test, der - må man gætte - har planer om at få dig hooked.
Nu nævner vi Hawk.
Og det er med god grund.
Det er nemlig en af de test de ikke har kunne lave.
Dertil er de “sukkede efter” Hawk ganske enkelt ude og arbejde hele tiden.
Specielt de Vintage af dem, laver hele tiden ting som “The Americans” eller andet, der ikke har tid til at holde pause, bare fordi en flok film freaks vil teste hvordan de ser ud.
Omvendt kunne du jo lige binge en sæson af “The Americans”.
Tilbage i testen, har flokken, der holder til hos Duclos i LA, da de har bunker af glas, er der kort og godt netop så meget glas med, at det er en ren drøm at se resultatet.
Der er nemlig pænt meget ( mere ) forskel på de mange optikker end de fleste gik og regnede med.
Og som du kan se i testen, bliver de forskellige optikker ikke kun testet på den klassiske “fuldt hul”.
De lukker også lidt i, for at se om den enkelte optik går fra “elendig men pæn”, til “skarp og lækker”. Det er der flere der gør.
Desværre tyder en del på at The Vintage Cinema Lens Library har været på så meget arbejde at der rent faktisk går et stykke tid før de enkelte optikker og den fulde test af disse kommer ud.
Eneste måde du finder ud af hvornår og hvordan, er nok ved at besøge Sharegrid indimellem, for der at se hvad de nu har fundet på.
Der er masser af det glas du finder i testen, her i landet.
Så nu kan du - på forhånd - vide ( lidt mere ) om hvad du vil have før du går ned og lejer det.
Som eksempel kunne du overveje at støvsuge brugtmarkedet for de gamle Leica R optikker, der - måske - er identiske med Panavision glas fra 70erne.
Begge produkt serier ( der i de tidlige 70ere ) kom nemlig fra samme fabrik i Canada.
Her teaseren til testen, der - vist nok - endte på 88 optikker, der er blevet testet igennem.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?