Forsiden > Ny teknik > Garanteret buzz på NAB2015

Garanteret buzz på NAB2015

fredag 10. april 2015, af Tom Dissing

Hvis du er inde over en række 4LK produktioner ved du hvor umuligt det er at have med at gøre.
Der er data overalt.
Data der skal gemmes, overføres og helst gemmes en eller to gange til.
Og så er der udfordringen med at du enten slet ikke kan se hvad i laver, eller at det du kan se, ligner noget gråt og absolut ubrugeligt som du løbende bliver forsikret om skam da ender med at se vildt fedt ud, når det bliver graded.
Nu hvor der er begyndt at gå rygter om at der kommer en masse “on set grading” soft/hardware på dette års NAB, iler vi her med en af de nyheder, der rammer lige der hvor mange sikkert har ondt i forvejen.
Motion FX Systems P.C. fra Athen af alle steder i verden er nemlig på vej på NAB med deres “ThunderPack”, der reelt er et projekt der blot har levet i et par måneder.
Men nu hvor de første ARRI 65 optagelser er op vej er der vel ikke meget andet at gøre end at være parat til de terabytes der kommer ud af sådan et monster hver eneste time der bliver optaget.
Noget som Codex også skulle have bemærket, hvorfor de også er på NAB for at vise deres løsning frem ( de har flere penge så de har også et par ARRI 65 med på deres stand).
Tilbage hos Motion FX Systems P.C. har de udtænkt hvad der ligner en forbløffende klog lille vogn, der kan alt og er parat til endnu mere.
Som eksempel.
Er du vant til at at gemme på LTO-6, er det en mulighed, er du vant til at låne strøm hos din DIT er det ikke et problem.
Er du vant til at instruktøren helst ser hvad der sker på hans store iPhone6 eller iPad, er det heller ikke et problem.
Den nye græske ThunderPack by Motion FX System prototype, kan det hele og lidt til.
Ganske morsomt er der andre der har bemærket at de har fået en række gode ideer.
Derfor tager ThunderPack ideen på en større Tour rundt om i USA, efter NAB, hvis du ikke når at se enheden der.
Læs mere om det hele her, hvor det også bliver muligt at finde ud af hvor dyrt det er at have 20 TB SSD ombord, der tilgengæld kan garantere at der bliver flyttet data med +700MB i sekundet fra i møder ind til i går hjem.
Det er formodentligt mere end i kan derhjemme.
Til gengæld betyder at der ikke bliver spildt tid med at vente på optagemedierne til jeres Red Epic, Sony F55 eller Alexarne.
Som vi forstår det er reelt første gang denne løsning bliver vist frem, hvorfor folkene bag er ret spændte på hvordan reaktionerne bliver.
Af specs kan nævnes:
“shockproof design” i en IP67 Pelican box. Født til MacBook Pro eller MacBook Airs via Thunderbolt.
Indbygget WiFi så kunden kan se med på hans iPhone, RAID storage i op til 40TB, LTO-6 til “back up” af rushes. Gigabit Ethernet, DHCP server og Blackmagic Design Ultrastudio mini monitor video out card.
Eller et AJA io-4K Thunderbolt 2 video I/O card.
Indbygget 320W i 12V ud og sammenlagt 588Wh Li-ion UPS.
Systemet kan med andre ord alt, og lidt til.
Og virker lang tid efter alle er gået hjem.
Her deres promo video.

ThunderPack by Motion FX Systems from Motion FX Systems on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?