Forsiden > Ny teknik > Godt med Photokina nyt

Godt med Photokina nyt

tirsdag 20. september 2016, af Tom Dissing

Her i sidste uge kunne Sigma fortælle om deres fine Cine-linie, hvor alle deres ART optikker nu kunne købes i en Cine version, der ud over at være hylende skarp, rent faktisk også ser godt ud.
En af de Cine optikker de viste frem, var en 85mm, som vi var et par stykker der blev meget overrasket over.
Optikken, eksisterede nemlig ikke i sidste uge.
Det gør den så nu, hvor Sigma endelig kan vise deres 85mm F1.4 Art frem.
Optikken, der følges med en ny 12-24mm F4 Art og endelig en 500 F4 DG OS HSM Sport, er allerede udråbt til en ren killer.
En ting er at tilbyde ( endnu en ) 85mm F1.4.
En anden ting er når det et Sigma der gør det.
Sigma har siden deres 35mm ART løbet så meget fra specielt Nikon og Canon, at det nu kun er fanboys ( og kvinder ) der investerer i “originale” optikker.
Dertil er ART serien simpelthen for fed. Og uanset om der kigges på prisen, eller kvaliteten løber serien totalt fra netop Nikon og Canon.
Den nye 85mm, ligner i den forbindelse heller ikke en undtagelse.
Producenten har valgt at udstyre nyheden med en stærkere HSM motor, der er - cirka - 1.3 gange så stærk, hvilket kunne tænkes at hænge sammen med at optikken er vokset til vilde 94.7mm x 126.2mm, hvilket ganske enkelte er vildt stort.
Således er fronten nu oppe på at kræve et 86mm filter, hvilket ikke rigtigt eksisterer uden for den helt tunge proff verden.
Omvendt er Sigma nu også oppe på 1349 Euro for en 85mm, hvilket måske stadig er billigt i forhold til andre 85mm f 1,4.
Men ikke helt så meget som før.
Deres anden nyhed, deres 12-24mm F4 DG HSM ART, er i første omgang ikke så spændende, da der er tale om en F4 zoom.
Omvendt.
Hvem har brug for en kort DOF på 12mm.
Så hvorfor ikke hellere gå efter at gøre optikken skarp, og så indgå lidt kompromis med DOF.
Nyheden er omkring 400 dollars dyrere end 85mm, så forvent startpiser på over 10.000 for denne nyhed.
Mark Amir-Hamzeh, president of Sigma Corporation of America siger:
-We are thrilled to announce three state-of-the-art additions to the Global Vision line. The Sigma 85mm 1.4 Art has been a highly requested lens and we are very confident those customers who have been waiting for us to deliver this lens will be more than pleased with the superior optical performance and zero compromise, starter han og fortsætter.
-In addition, the re-engineered 12-24mm F4 and highly competitive 500mm F4 Sport lens both embody the world-class performance our Global Vision lenses are known for. We look forward to seeing the incredible images our customers will create using these new Sigma lenses, slutter han.
Deres 500mm F4 DG OS HSM Sport kommer også førts senere og starter ved 5999 dollars, så det er nok ikke ligefrem en optik de fleste starter med at investere i.
Er du mere til nyt fra Sony, er de taget på Photokina med en 42MP a99 Mark II, der nu har 5-axis stabilization og som naturligvis kan optage 4K video.
Prisen er heldige 3600 Euro, hvilket - potentielt - kunne gøre den relevant som 4K optager.
Er det stills der skal laves, kan dette spejløse kamera optage 12 frames i sekundet i fuld opløsning, hvilket begynder at ligne 500-700MB i sekundet.
Et gæt, flere er ude med, er at det er - formodentlgt - er en a7R II BSI-CMOS sensor, der kan findes i a99 Mark II, hvilket jo bare er herligt, og en vink om at der snart kommer en a7R mk3, hvilket - kunne man gætte på - følges op af en a7s mk3.
Nyheden der ikke har et spejl, har stadig en shutter, der er rated til 300.000 optagelser, hvilket er fint, da stort set ingen tager så mange billeder.
Der ser dog ud til at være blevet plads til enkelte kompromisser i a99 II.
Nyheden kan således “kun” optage 4K i 100Mbit/s XAVC S.
Til gengæld er det med såkaldt “full sensor read-out” og ingen “pixel binning”.
Det vil være muligt at optage i Super 35, der giver muligheden for at optage i op til 120 fps.
Det ser dog ud til at være i et slags “burst mode”, hvor det blot er muligt at gøre “i et stykke tid”.
Til gengæld kan nyheden optage i S-Log2 og S-Log3 og har 4:2:2 ud over HDMI.
Neal Manowitz, Vice President of Digital Imaging at Sony Electronics siger:
-We are continuing to innovate with each new camera body, lens and accessory that we bring to market, offering compelling choices to both existing and prospective users of the Sony α system, starter han og fortsætter.
-With the α99 II, we’re delivering an industry-leading level of performance to A-mount owners and enthusiasts. Its powerful combination of speed and resolution is simply unmatched in today’s market, slutter han og hentyder til den såkaldte 4D Focus system, der er en slags “Hybrid Phase Detection AF system”, der både gør brug af de 79 områder der laver en form for fokus opdatering, mens den anden måde at lave autofokus på, med de ofte omtalte 399 focal plane phase detection AF points, til sammen giver det som Sony kalder for 4D.
α99 II kan optage i op til 8 fps med AF/AE tracking, hvilket - igen - er rigtigt flot, da det jo må formodes at lagre + 400MB i sekeundet.
ISO ser ud til at ende på 25600 der dog kan udvides til 102400, hvilket burde være mere end nok til de fleste.
Sidste korte nyhed på Photokina er Samyangs nye Premium serie.
Her er der tale om et par såkaldte Premium MF optikker, der - i første omgang - er en potentielt rigtig heldig 14mm F2.4 optik, der - som du må have bemærket det, er pænt lysfølsom, suppleret af en - mindst lige så potentiel - 85mm med F1.2.
I bedste stil, har de to nye fået lidt gummi der hvor brugeren drejer, så de minder - lidt mere - om Zeiss Milvus.
Samyang forklarer at de har målt disse to nyheder til at at kunne håndtere 8K video og +50MP still billeder.
Og mens deres 85mm F1.2 ser ud til at “bare” at være en forvokset portræt op tik med en front på vilde 86mm, ligner deres 14mm F2.4 en helt ny konstruktion, og måske ligefrem en helt ny ide.
Den brede nyhed indeholder nemlig hele 18 elementer ( glas ) i 14 groups, hvilket enten betyder at det har været nærmest umuligt at få denne 14mm til at se godt ud/være skarp uden fejl, eller at de rent faktisk har fundet en måde at gøre en 14mm skarp.
Begge nyheder kommer først “senere på året”, hvorfor der ikke er nogle sample-billeder ude endnu.
Der er heller ingen priser ud.
Hvad der dog er, er såkaldt MTF målinger. ( vi har fundet den nye og den gamle 14mm Samyang frem, så du kan gå og glæde dig til du skal have den nye, der er ( ser ud til at være ) voldsomt meget skarpere, red. )
Og den korte version, ser ud til at være at der - endnu engang - er tale et par optikker, der er skarpere end alt andet.
Læs mere heromkring.Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?