Forsiden > Ny teknik > Godt nyt til virtuelle studier

Godt nyt til virtuelle studier

fredag 1 april 2016, af Tom Dissing

Selv om at vi snart er vant til augmented graphics og virtuelle studier, er der indtil NAB2016 stadig et enkelt problem.
Studierne er ofte kedeligt statiske, og underligt stillestående, nu hvor grafik og live video jo lige skal passe sammen.
Bevares det er ikke nyt.
Det er bare kedeligt.
Det har Mo-Sys Engineering tænkt lidt over, hvorfor de tager på NAB for at vise deres StarTracker system frem i en “håndholdt” version, hvilket - forhåbentligt - ender med at betyde at studier fulde af Vizrt grafik og en masse andet virtuelt, pludseligt kan begynde at bevæge sig lidt mere.
Og med lidt held kan kastes på steadicams, så vi kan begynde at se “bagsiden” af ting, mens værten går rundt i “virkeligheden”.
Dem der allerede kender - og bruger - Mo-Sys Engineerings StarTracker studio camera tracking system, ved at det allerede nu fungerer upåklageligt. Og nu hvor blandt andet TV3 bruger løsningen udtalt, er vi også andre der ved at det faktisk fungerer som det skal.
Det eneste der manglede, var derfor at det hele kunne blive suppleret med håndholdte kameraer.
Det sker så nu.
Som vi ser det, er der dog en del begrænsninger.
Den del af systemet der “holder styr på” hvor kameraet er, kræver stadig et loft, da det er en lille box, der sidder ovenpå kameraet der sender lys op i loftet, som systemet så holder øje med.
Bevares. Kreative TV folk skal nok finde en måde at få hængt fiskenet op over stadions eller andet, mens de optager, men som udgangspunkt er det fortsat kun “i studiet” det bliver muligt at tilføje håndholdte kameraer.
Til gengæld skulle størrelser som ESPN og BBC allerede have besluttet sig for at de vil investere i håndholdte løsninger.
Så systemet har bestemt en fremtid.
Som vi forstår det er StarTracker systemet så smart at en række kunder allerede er begyndt at udskifte ældre systemer, med netop StarTracker systemet.
Udendørs findes der fortsat det her “StarTracker net” og eller deres “star carpets”, der kan rulles ud på de fleste locations.
De fungerer, men er formodentligt ikke rigtigt forberedte til den håndholdte opdatering.
Slutteligt.
Er du bange for at studielyset forvirrer, er det til gengæld noget de har tænkt over.
De LED lamper som StarTracker bruger er en kombination af blå og infrarøde, så systemet fungerer nærmest uanset hvad.
Det eneste der potentielt kunne forvirre, skulle fortsat være moving light, der omvendt sjældent er set i augmentede eller virtuelle studier.
Som vi forstår det er Mo-Sys Engineering på vej på NAB2016 med andre nyheder, hvor den håndholdte del af StarTracker systemet blot er en af de store nyheder.
Læs videre her
Her en promo, for deres “stationære” system.

TV3 Sport in Denmark from Mo-Sys Channel on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?