Forsiden > Ny teknik > Grass Valley går Sony vejen

Grass Valley går Sony vejen

onsdag 27. april 2016, af Tom Dissing

Festen med 4K er som bekendt kun lig begyndt.
Derfor er der fortsat bunker af broadcastere der endnu ikke har investeret i 4K udstyr.
Ikke overraskende er der derfor rigtigt mange producenter af hardware, der står parate med rigtigt lækkert udstyr til at klare det problem.
Der er dog et par detaljer i den forbindelse.
Mange broadcastere er - i bedste fald - kun parat til at “teste” eller “forsøge” enkelte produktioner med 4K gear, hvorfor de holder sig tilbage, i forhold til at investere.
Omvendt er det heller ikke specielt smart at investere i HD gear, hvis det nu viser sig at markedet flytter sig hurtigere end forventet.
Alt sammen noget Grass Valley havde tænkt over før de besøgte NAB2016.
Derfor havde de deres helt nye LDX 86N serie med på messen, der som navnet antyder er en helt ny version af deres LDX 86 serie.
En serie der ellers kunne både 4K UHD og som har support for native 3G/HD og meget mere.
Nu er det dog blevet tid til N versionen, der - rent faktisk - er ret smart.
Nyheden, der er udstyret med ( deres egne insisterer de på ) 4K Xensium HAWK CMOS imagers, der i disse B4 2/3-inch kameraer betyder at der pludselig er fuld support for 3840x2160p med 3CMOS, i stedet for en enkelt, som også kunne opleves på NAB2016.
Årsagen er at Grass Valley, går “Sony vejen”, og i stedet for at tilbyde et kamera, der “kan det hele fra starten af”, i stedet tilbyder et kamera “der kan opgraderes ned til i et enkelt døgn”.
Bedst af alt er der tale om et såkaldt DPM Ultra kamera, der reelt betyder at Grass Valley allerede fra starten af tilbyder en version med fuld support for HDR produktion, i både UHD og i HD.
Det er med andre ord muligt at “blive” i den opløsning der allerede produceres i, nu forbedret med HDR, hvis det - for eksempel - skulle vise sig at rykke hurtigere end 4K, hvilket vi er et par stykker der tror vil ske.
Det hele er centreret omkring de såkaldte “GV-eLicense upgrade paths”, hvor et kamera ( reelt en kæde ) kan opgraderes til UHD HDR, og ned til HD igen dagen efter.
Og nu hvor kameraerne er ret hårde.
Er det faktisk muligt at “opgradere” dem til 3X eller 6X super slow-motion, så det pludselig er muligt at bruge et par af kameraerne til Slow, næste gang det lokale idrætsstævne skal dækkes.
Her er det forresten at der er lidt udfordringer.
Det er nemlig “kun” muligt at opgradere enten i retning mod 4K, eller “i retning mod ”higher frame rates” (3X/6X).
Igen.
Er der nok kameraer i vognen, er det jo muligt at planlægge at visse er til Slow, mens andre er til 4KHDR.
Det er muligt at læse mere om Grass Valleys ideer heromkring, hvor det ( cirka ) fremgår at det er muligt at investere i:
LDX 86N WorldCam - der kan opgraderes til native 4K (LDX 86N 4K) eller 3X HD (LDX 86N HiSpeed) eller 6X HD/3X 3G (LDX 86N XtremeSpeed) og ned igen.
LDX 86N 4K native 4KUHD, der kan opgraderes til et 6X HD, 3X HD eller 3X 3G high-speed kamera.
LDX 86N Universe et 1X/3X/6X native HD, eller et 1X/3X native 3G og 1X native 4K
LDX 86N som et Native Higher Frame Rate Upgrade Path kamera.
LDX 86N WorldCam, reelt et LDX 80 WorldCam der kan opgraderes til et LDX 86 WorldCam (HD/PsF/3G) via GV-eLicenses til native 4K eller 3X HD (LDX 86N HiSpeed) eller 6X HD/3X 3G (LDX 86N XtremeSpeed), eller - hvis relevant - til et LDX 86N Universe kamera.
LDX 86N HiSpeed (HS) et 1X/3X native HD kamera der kan opgraderes til 1X/3X/6X HD og 1X/3X 3G (LDX 86N XtremeSpeed) eller 1X native 4K
LDX 86N XtremeSpeed (XS) der er et 6X HD og 1X/3X 3G kamera, der også kan 1X native 4K (LDX 86N Universe).
Vi har ikke den fjerneste anelse om hvordan de forskellige modeller har det med priserne.
Det må du tale med din lokale Grass Valley pusher om.
Vi har fundet lidt videoer om serien, både på tysk og på engelsk.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?