Forsiden > Ny teknik > HDR til alle

HDR til alle

torsdag 13. oktober 2016, af Tom Dissing

Hvis du har gået og udsat din on board monitor/recorder indkøb, er der lige omkring nu der skal investeret.
Verdens absolut billigste “4K Raw Recorder/HDR Monitor” er nemlig landet på markedet.
Og det betyder altså at du nu kan optage i HDR på location, og cirka se hvordan det ender med at se ud.
Som altid skal der sikkert rodes en del med workflow, og hvordan - for eksempel - S-log3 skal “konverteres” til HDR, i en og samme arbejdsgang, samtidig med at der bliver taget de nødvendige hensyn til Rec.709 folket.
Ogse kendt som alle dem der ikke kan se HDR, da der jo - forresten - slet ikke er nogle broadcastere eller biografer der viser HDR, ganske som der stort set ikke findes nogle TV der kan vise HDR, hvis det altså overhovedet var muligt at få fingre i noget indhold.
Som altid, bør det ikke afholde dig fra at investere i lækkert gear, der kan HDR, hvorefter du er forberedt på en fremtid med HDR.
Det er i den forbindelse på sin plads at pointere at “den generelle vurdering” er at der er - omkring - 12+ blænders dynamik i skærmen på en Shogun Inferno og - i medvind - 5-6 blænders dynamik i det du ser på dit TV.
Så de mange nye muligheder er altså også lidt af en udfrodring, hvis du ikke passer på.
Uanset de mange øh’er og bøh’er, så er det nu muligt at producere i HDR, og fortsat levere i SDR ( Standard Dynamic Range ).
Og med lidt held så kan du sælge det hele en gang til, nu bare i HDR kvalitet, når markedet vågner op og gennemskuer at de elsker HDR.
Lidt specs på nyheden, der - må formodes - også at være til at finde her i landet, er:
Shogun Inferno er en 10bit 7-tommer HDR touchscreen, så du bare trykker lidt hist og her, mens du optager i 4K raw.
Noget der kan ske i op til 4K/60p via HDMI eller 12G-SDI.
Selve enheden optager i ProRes eller DNxHR.
Med andre ord en rigtig god ven til FS7, F55, AX1 & Panasonic DVX-200, HCX1000 og endelig Panasonic UX180.
Og nu hvor der er tale om en HDR Log/Raw optager der med garanti mindst gemmer 10+ blænder i optagelsen, er nyheden såmænd også heldig til Alexa, C500, VariCam og lidt til optagelser.
Noget der understreges af at den lille 7 tommer nu er oppe på 1500 nits, hvilket reelt betyder at der er mere lys i den, end der er i solen.
Prisen som vi kun kender fra USA, skulle ende på under 2000 dollars, hvilket gør denne optager til den billigste på markedet der kan HDR i 4K.
Om det så er den du har brug for, må du tale med din venlige hardware pusher om.
Der sikkert også kan fortælle at der er en firmware update om 4-5 uger, der inkluderer High Frame Rate Sony HD/2K Raw 100/120/200/240p.
Så er der lidt mere at glæde sig til.

Shogun Inferno Official Launch Trailer from Atomos Video on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?