Forsiden > Ny teknik > HEVC Streaming er en realitet

HEVC Streaming er en realitet

onsdag 17. juni 2015, af Tom Dissing

Her for en del år siden var vurderingen at det blev mere end besværligt at komprimere signaler kraftigere en H.264.
Det er nu blevet til H.265, der allerede nu findes i så mange former at det er blevet tid til at kigge på denne “nye” standart, frem for den snart fortidige.
Blandt de producenter at hardware der kan noget, på det område finder vi Vitec, der tidligere på året kunne vise deres første “Real-Time Decoding of HEVC (H.265) IP Streams”, der blot betyder at du nu kan streame i H.265 i stedet for H.264.
Og hvis det er relevant for dig, kan du nøjes med at bruge den halve båndbredde, da H.265 er cirka dobbelt så kraftigt komprimeret som H.264.
I en professionel verden, hvor der aldrig er båndbredde nok, eller når du lige prøver at sende billeder hjem over mobiltelefonen, er det smart at en enhed med HD/SD-SDI og HDMI kan sende billederne afsted i de samme kvalitet med blot det halve forbrug af båndbredde.
Mere daglige situationer vil kunne byde på at du nu kan sende 1080P hjem uden at der skal medbringes en bil fuld af gear.
Enheden MGW D265/Ace kan let placeres i en rygsæk eller en pelicase, hvorefter du kan sende fin HEVC (H.265) hjem fra de fleste voxpops rundt om i landet.
Som vi forstår det, er det blevet vist frem på NAB2015.
Men på dette tidspunkt var produktet ikke helt færdigt.
Det er det nu, hvorfor det bliver vist frem på InfoComm 2015 der kører fra den 13 til den 19 juni i Florida.
Så hvis du ønsker at se hvordan et 3Mbit/s 1080P H.265 signal både teknisk og visuelt ligner et 6Mbit/s 1080P H.264 signal, må du hoppe på en flyver.
Eller vente til produkterne ender her i landet.
Vitec er uanset mere end friske på at tale om deres ting, som du kan se i et par klip, nederst.
Det øverste handler om netop MGW D265/Ace, mens den anden kigger på deres andre produkter.
Eli Garten, vice president of product management siger:
-Vitec is the first company to bring the bandwidth-efficient HEVC compression technology into the field with our broadcast-grade encoding, streaming, and decoding appliances, starter han og fortsætter.
-MGW D265 was designed as a portable unit to support rapid deployment of high-efficiency video links in conjunction with our MGW Ace HEVC hardware encoder. With MGW D265, our customers can continue to receive legacy H.264 streams and also decode and playout HEVC content anywhere, anytime, slutter han og når dermed også lige at pointere at enheden fortsat kan encode i H.264, så ældre systemer fortsat kan følge med.
Hvad betyder overgangen fra H.264 til H.265
Det betyder at alle enheder i kæden skal have en hurtigere hjerne.
Computere, TV paneler og alt andet der modtager og decoder et H.265 signal skal have en ( væsentligt ) kraftigere CPU, for at kunne “pakke” kompressionen ud.
Det ( burde ) betyde at en opgradering til H.265 kræver en snak med din leverandør på området.
Det er - som eksempel - måske muligt blot at streame til en enkelt kraftig maskine, hvis der er tale om kontribution, mens en total overgang til denne standart kunne kræve en generel opgradering.
Streamer du direkte til forbrugere i H.265 skal de - stort set - alle sammen ud og købe en ny computer.
Blæseren går nemlig igang nærmest med det samme på selv kraftige personlige computere.
Læs mere om Vitec her.
Her lidt demo videoer, der reelt kunne handle om alle H.265 produkter.
Igen.
Tal med din hardwarepusher, hvis du er på vej mod H.265.
Tænker du på at streame til telefoner/tablets skulle iPhone 6 have indbygget HEVC hardware i A8 CPUen, mens det kun er Android telefoner udstyret med Android 5.0/Lollipop der kan håndtere HEVC.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?