Forsiden > Ny teknik > HPA Engineering Award vinderne

HPA Engineering Award vinderne

fredag 7. august 2015, af Tom Dissing

Helt fremme på den alleryderste forkant finder du en række producenter der sælger noget rigtigt godt gear.
Så godt at HPA eller the annual Hollywood Post Alliance netop har indstillet dem til en række Awards.
Det er i den forbindelse 10. gang HPA afholdes.
Og ikke overraskende kigger de fortsat på de produkter der trækker udviklingen frem af.
Derfor står Canon til priser for deres “4K optikker”, mens Quantel der nu rent faktisk kan tilbyde “8K post” som “hyldevare”.
Kort derefter følger Panasonic og Sony, begge for optageudstyr på “Engineering level”.
Dolby, der får deres award for deres udvikling af Dolby Vision high dynamic range laser projection systemet, der fortsat kun “nået til” Disney’s Tomorrowland og Disney/Pixar’s Inside Out. ( det er de eneste film der bliver vist i Dolby Vision HDR.)
Canon står til en award for deres Super 35mm 4K cinema zoom, der også kendes som den lange Tunge, der er en 20:1 zoom, der ender på 1000mm.
Noget der cirka svarer til 1350mm på et Full Frame kamera.
Det er med andre ord verdens længste indtil vi kigger på 2/3 tomme broadcast optikker.
Panasonic står naturligvis også til en pris.
Denne går til deres “4K DCI imager”, der kan oversættes til et kamera som vi andre kender som et VariCam35 4K, der både kan HDR og HFR( 120 fps ) naturligvis i 4K, og eventuelt ved 5000ISO hvis det skulle være relevant.
Quantel producerer fortsat deres Pablo Rio, der bare bliver vildere og vildere.
Således kan deres system nu “problemfrit” håndtere klip, color correction og finishing i 8K i op til 60 fps.
Sony, der sikkert allerede har fået en award for deres F65, står denne gang til en pris for deres BVMX300, der er 30 tommers 4K OLED monitor, der - som vi forstår det - er født til at kunne håndtere farverum der er større end AdobeRGB, hvilket effektivt svarer til det farverum som Rec2020 ender på.
Slutteligt modtager Colorfront en såkaldt Honorable Mention, for deres “Interactive HFR” Frame-Blending, der giver posthuse muligheden for at styre motion blur i uafhægigt af framerate.
Joachim Zell, chair of the Engineering Excellence Awards committee, siger:
-This year we saw a particularly diverse and compelling array of entries, and the judging was difficult and close across the board. It is a testament to the incredible ingenuity of the engineering community that we saw such a competitive field, slutter han.
Skulle der kommenteres på “vinderne”, kan det undre at Red Weapon ikke - nærmest - automatisk står til en award ganske som SGO Mistika, der allerede har indgået en aftale med NHK om postproduktion i 8K af det meste af OL i 2020.
Igen.
Det er en US award og så er HPA founding og current president Leon Silverman general manager på “the digital studio at The Walt Disney Studios”, der forresten modtager en HPA Lifetime Achievement Award i år.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?