Forsiden > News > Har reklame TV en kæmpeproblem i 2015 ?

Har reklame TV en kæmpeproblem i 2015 ?

torsdag 18. december 2014, af Tom Dissing

Hvis en ny analyse af hvad de såkaldte “CMOer” (chief marketing officer) forventer at gøre i 2015, har flow TV et monsterstort problem.
Nye tal ser nemlig ud til at vide at reklamekøbet på TV, falder fra 22 procent af “budgetterne” til 12 procent.
Med andre ord en konkret halvering af annonceringe på TV, der i stedet forventes investeret i “online video”.
Tallene der er en del af Megafons Trends15-analyse er allerede talt helt ned til at det nok ikke sker, ganske som at “forventninger” må være helt forkerte, kombineret med at dem som Megafon har talt med, jo bare siger hvad der forventes af dem.
Med andre ord forventer flere at flow TV også i 2015 vil tjene ligeså mange penge på salg af reklameplads.
Når det så er sagt, er alle enige om at pengene er på vej væk fra flow TV og “på vej” imod online-video.
Asger H. Nielsen, direktør i Megafon siger til Markedsføring:
-Vi er helt sikre på, at CMO har den holdning, men vi er også sikre på, at effekten bliver betydeligt mindre. Budgettet angiver forventningen, der godt kan afvige fra det endelige forbrug. Det svarer til at spørge danskerne, om de agter at motionere mere i det nye år. Det svarer 30 procent, at de agter at gøre, men kun 10 procent realiserer nytårsløfterne.
Han fortsætter.
-Hvis CMOerne vitterlig halverer tv-budgetterne, betyder det reelt en indtægtsnedgang for flow-tv stationerne på op mod 40 procent. Det er der ingen, der tror er realistisk, men svarene er valide, og de understøtter de trends, vi i øvrigt kender, fortsætter han.
-Vi hører i tide og utide, at flow-tv har det svært, og at især de yngre tv-seere flygter over på andre platforme. Det gør de yngre seere da også, men det lægger næppe flow-tv i graven foreløbig.
Han fortsætter.
-Den anden tendens er, at mange bureauer foreslår, at virksomhederne kombinerer flow-tv med kommunikation via mobile platforme, så den samlede kommunikation får en markant anderledes profil. Kombinationen af online og tv vil vokse til onlines fordel, men jeg tror, at mange CMO’er overvurderer den hastighed, hvormed det lader sig gøre, og stadig opnå effekt af markedsføringen, slutter han.
I forhold til de dystre udsigter for 2015 forklarer han at udviklingen nok tager væsentligt længere tid:
-Vi så samme forandringsparathed, da vi for år tilbage spurgte marketing, om de ville bruge online, da det medie blev hypet. Alle svarede krystalklart ”ja” til det, men der gik mere end 4 år, før budgetterne rent faktisk flyttede sig. Det samme tror jeg sker her.
Han fortsætter.
-Jeg vil ikke anklage dygtige folk for at lyve bevidst med henblik på senere forhandlinger. De store tals lov slår jo altid igennem, og hvis der skulle ligge en gusten strategi bag udsagnene, skulle mange hundrede CMO’er have koordineret deres udsagn. Det tror jeg ganske enkelt ikke på, slutter han og henviser til at de mange chief marketing officers jo kunne tænkes at se om de kan klemme prisen lidt ned, ved at lade som om at de ikke er interesserede i at købe TV reklame tid.
Der er dog noget i de nye - pænt uhyggelige - tal.
-Jeg er overbevist om, at CMO’erne har overvejelser om at maksimere effekten af den billedbårne kommercielle kommunikation, og at det indebærer en afvejning af, hvor meget der skal lægges ud på de sociale medier samtidig med, at den ”gamle” flow-tv kommunikation reduceres.
Han fortsætter.
-Hele 67 pct. af CMOerne fortæller, at de vil øge forbruget af online-videoer i 2015, så budgetterne flyder i endnu højere grad ud på de sociale medier, men hastigheden det sker med er næppe i den størrelse, analysen viser, slutter han.
Det vil være muligt at læse den fulde “Megafon Trends15-analyse” engang midt i januar.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?