Forsiden > News > HbbTV vinder Afrika

HbbTV vinder Afrika

mandag 2. maj 2016, af Tom Dissing

De mange nationer i det store Afrika, er stile og roligt begyndt at blive - endog særdeles interessante for hardware og Intellectual property (IP) folket, der ellers plejer at foretrække Europa og USA.
Ikke mere, nu er Afrika det nye sort.
Årsagen er ikke overraskende at dette marked nu snart er det eneste i verden der vokser med vækstrater der tidligere kun er set i Kina.
Den vækst er nu flyttet til landes som Nigeria, Senegal, Elfenbens Kysten, Namibia, Gambia, Madagascar, Mauritius og Syd Afrika.
Blandt de mange aktører der kigger den vej er The HbbTV Association ( Hybrid Broadcast Broadband TV ), der mere er ude for at sælge en koncept, end egentlig hardware.
Konceptet, der i Europa fortsat er kendt som “the red button” konceptet, er en slags interaktiv TV ide, der via set top bokse og lokale sendenetværk, giver broadcastere muligheden for at tilbyde deres kunder en større interaktivitet.
Den røde knap kan bruges til alt fra at komme ind på sider, hvor der kan tilkøbes produkter, til delvist eller hel interaktion med den enkelte husstand, hvis det er det broadcasteren eftersørger.
Og det ser de ud til at gøre i Afrika.
Derfor er The HbbTV Association på vej til the Digital Broadcasting Africa Forum 2016, der bliver afholdt i Lagos, Nigeria.
En nation i Afrika med 176 millioner indbyggere, hvor en god del af dem er parate til at betale lidt ekstra for bedre indhold i deres TV.
Som vi forstår det er The HbbTV Association i princippet på vej derned for at fortælle om deres ideer.
Men skulle der findes broadcastere der er parate til at investere, står de parate med komplette løsinger til alt fra “connected TV” hjem, til set-top bokse, der virker med det samme.
Ikke overraskende er hele Afrika ved at “skifte” fra diverse “legacy” netværk - læs gamle analoge - der var smarte for 30-40 år siden, ud.
Og hvad er mere oplagt end at hele den Afrikanske broadcast sektor, vælger - mere eller mindre - at gå digitale fra starten af, hvilket netop er temaet på the Digital Broadcasting Africa Forum 2016, hvor en god del af begivenheden er afsat til at diskutere “the African Switchover”.
Keith Potter, der er HbbTV Association mand er i hvert fald på vej derned, for at diskutere “How is the Internet likely to impact broadcasting”, den 13. maj.
Der findes allerede HbbTV løsninger i Senegal, Elfenbens Kysten og Namibia, mens Gambia Madagascar, og Mauritius er på vej til at skifte til DTT. ( digital terrestrial television ) ( der reelt er det DVB-T vi kender i Europa ).
Han siger:
-We look forward to participating at the Digital Broadcasting Africa Forum next month and are honoured to be able to share our HbbTV knowledge and expertise, starter han og fortsætter.
-We believe HbbTV technology is well-matched to bringing interactive services to emerging markets. It can deliver important services - including e-government and education information - without an internet connection and the open standard’s large ecosystem of suppliers allows for no tie-in with proprietary technology providers, slutter han.
Det er muligt at læse mere om the HbbTV Association her
Billedet er fra wiki, så vi aner ikke om det er opdateret.
Her en promo for deres løsninger/tanker.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?