Forsiden > Ny teknik > Hemmelige Nikon lover en D5er

Hemmelige Nikon lover en D5er

onsdag 18. november 2015, af Tom Dissing

Er du en dem der insisterer på at skyde levende billeder på DSLR, er Nikon på vej med en god nyhed.
De har netop løftet sløret for at de i en “nær fremtid” vil slippe et D5, der også kunne kaldes for en nyhed i deres professionelle serie(r).
Som altid med sådanne nyheder, er de ude mange/flere måneder før de egentlige kameraer kommer.
Og selv om at Nikon heller ikke er præcise om det, er der forventninger om på et par rygtesites at nyheden kune komme så tidligt som i foråret.
Det store spørgsmål er derfor om det bliver relevant i forhold til videoproduktion på Nikon DSLR.
Deres 800 og 810, har jo en gang for alle lagt verden for sine fødder, og nåede som eksempel at blive en fast del af både “Dexter” og “Wilfred” serierne, ganske som at mange brugte netop dette kamera frem til Sony begyndte med deres full frame “video-DSLRs”.
Tilbage til D5, så er det som pointeret en topmodel, hvor det handler mere om hvor mange billeder kameraet kan tage i sekundet og det ved høj ISO, end hvor høj opløsningen er.
Derfor er Nikon i samme omgang ude for at forklare at en ny wifi sender, ikke bliver en del af den kommende D5 serie. ( bliver en ekstern enhed )
Det bliver i stedet et tilkøbs produkt, hvilket kunne betyde at den kommende WT-6 kan flytte endnu mere data endnu hurtigere, nu hvor den ikke skal gemmes i et hjørne af det i forvejen godt fyldte hus.
Specs på det nu ganske ældgamle D4, er i den forbindelse helt nede på 16MP, hvilket idag jo nærmest er hvad der er i en telefon.
Omvendt har Canons nyeste “topmodel” ikke en særligt mange flere pixel i deres sensor.
Årsagen er oplagt nok at der her er tale om DSLR kameraer der kan tage 10-15 billeder i sekundet i fuld opløsning, hvor det kun er “det ene” der virkeligt er en vinder.
Til sammenligning har det nyeste Nikon 810, der “ofte” bruges til video produktion, voldsomme 36MP, hvilket er en del, men - igen - ikke nær så mange pixels som Sonys nyeste A7R2 der nu er oppe på 42MP.
Igen.
Det ser ud til at Nikon og Canon, og måske i realiteten også Sony med deres A7S2, alle er ude med to typer “high end” kameraer.
Den ene type har op imod eller over 50MP, mens de hurtige og ekstremt lysfølsomme har relativt få pixels.
Til gengæld kan de optage uden særligt meget digital støj ved 12.800 til 102.400 ISO.
Billederne vi har fundet er tilbage fra “Dexter” hvor de holder et Nikon D800 direkte over for hoved kameraet der var et Alexa.
De prøvede - forresten - med Canon C300 med en Cooke optik, men fandt at det var “over-smooth”. Omvendt fandt de at et D800 med Nikon glas gjorde præcis det de ledte efter.
Her lige lidt billeder fra konkurrenterne, der generelt bliver brugt til video, med undtagelse af Canon 5DS, der ser ud til at være blevet det nye 8K TimeLapse kamera.

The Perfect Morning - Alex Lee from Dorian Earle on Vimeo.


Nikon D810 with DP Anthony Arendt and DEFY from DEFY on Vimeo.


My Dubai by @Matjoez from Matthew Vandeputte on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?