Forsiden > Ny teknik > Hitachi Kokusai springer nærmest 4K over

Hitachi Kokusai springer nærmest 4K over

fredag 1 april 2016, af Tom Dissing

Det kommende NAB2016 show skulle byde på en del 8K gear, selv om at vi reelt ikke helt er klar på 4K endnu.
Omvendt er de fleste producenter af hardware, der viser 8K gear frem da også “bare” inde over NHKs 2020 projekter, der som bekendt inkluderer en OL i netop 2020, der skal produceres og transmitteres i 8K.
Og nu hvor Hitachi Kokusai Electric America Ltd, har planer om at vise et fungereden SK-UHD8060Super Hi-Vision kamera på NAB2016, er det nærmest hele rejsen værd.
Ganske interessant ser det nu ud til at SK-UHD8060, er blevet til et “dockable 8K kamera”, hvilket betyder at kameraet er “alene”, ganske som “optageren”, der kan være, men som ikke behøves være en del af kameraet.
Ganske smart, da det samme kamera så både kan bruge med en “optager bagende”, eller en “studie ditto”, hvilket med et slag gør nyheden/prototypen til et heldigt produkt der både kan bruges til EFP og OB.
Hitachi Kokusai new CEO, Hiroaki Ohashi, siger:
-Hitachi Kokusai is fully committed to the Americas HD and UHD television production market and now, more than ever before, we are prepared to quickly adopt new, developing standards and technologies that will significantly improve our customer’s ROI, workflow and profitability, slutter han.
Vi forestiller os at Hitachi Kokusai også er parat til at levere til 8K gear til resten af verden når den bliver klar til denne opløsning.
SK-UHD8060 er ganske rigtigt udviklet direkte sammen med Japan Broadcasting Corporation (NHK), og er dermed deres samlede bud på hvad 8K skal kunne, og hvordan det skal se ud.
Rent teknisk er der derfor tale om en Super 35mm CMOS sensor kamera med en 7,680 x 4,320 pixel Sensor, der er udstyret med PL-mount, og en “ikke eksisterende” Canon zoom, som vi har fundet en demo af nederst.
Kameraet er fra starten af født til/med High Dynamic Range (HDR), Wide Color Gamut (WCG) og High Frame Rate (HFR), samtidig med at det fysiske billede er 16 gange større end HD.
SK-UHD8060 kan bruges til simultan output i 8K, 4K/UHD, 1080p, 1080i og 720p, så producenter der har behov for at transmittere flere samtidige opløsninger, har muligheden for dette.
Nu da kameraet er et “dockable” kamera er det muligt at bruge den ( mener ikke at det er en Hitachi Kokusai optager, red. ) 8K RAW recorder der skulle eksistere, hvilket som pointeret betyder at kameraet både kan bruges til EFP og i OB sammenhænge.
Og nu hvor der er “real-time playback” på kameraet er det ydermere muligt at optagelserne på den “indbyggede” 12 tommers 4K viewfinder, der skulle gøre det muligt at se om billederne er skarpe.
Man kunne håbe på at det får skabt en “konventionel” 4K viewfinder engang inden OL, så andre også kunne se hvad de laver.
Gerne før.
Hitachi Kokusai har - sjovt nok - også planer om at vise en masse IP baseret “broadcast infrastruktur” gear frem på NAB2016.
De skulle blandt andet være inde i et samarbejde med Evertz, der sørger for en IP demonstrations af et SK-UHD8060 der distribuerer live 4K eller 8K video enten via en “MD8000 IP transport platform”, der kommer fra Media Links.
Det er med andre ord muligt nu - næsten eller helt - at distribuere ( måske blot kontribuere ) 4-8K video over IP, hvilket effektivt ligger SDI i graven, lige om snart.
Hvilket betyder at broadcastere skal til at investere i en masse hardware.
Ganske som de plejer.
Hitachi Kokusai har som tidligere pointeret også en række 4K og HD kameraer typisk målrettet OB og studie produktion.
Disse vil også være at finde på NAB2016.
Som vi husker det, er det specielt deres 4K B4 mount skulder kamera der er spændende.
Der - vist nok - ikke er et “køb mig som HD” og “opgrader senere til 4K” kamera, som Sony allerede tilbyder idag.
Her lige en kort “bevis”demo af Canons ikke eksistereden “8K zoom”, der - i det mindste teoretisk - burde have 4 gange så høj en opløsning som “konventionelle” s35 optikker ( læs alle film optikker ), da den skal kunne holde 4 gange opløsningen på samme “fysiske plads” som “almindelige 4K optikker”.

Newsshooter InterBee 2014- Canon 8K Lens from Matthew Allard ACS on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?