Forsiden > Ny teknik > Hitachi på vej med deres første 4K kamera

Hitachi på vej med deres første 4K kamera

tirsdag 9. september 2014, af Tom Dissing

Det kunne gå hen og blive lidt interessant, det nye SK-UHD4000.
Hitachi blander sig med andre ord ind i 4K samtalen.
Dog med et relevant og - potentielt - spændende bud, som de kalder for SK-UHD4000.
Igen.
Kameraet er først på markedet tidligst i marts 2015, hvilket dog ikke burde afholde broadcastere fra et medtænke det ind i en fremtid, hvor “konventionelle” broadcast kamereaer kan bruges i 4K sammenhænge, som vi dog gætter på er det samme som UHD, nu hvor navnet er SK-UHD4000.
Bare et gæt.
Hitachi kameraet er uanset dette et 2/3-tomme B4 mount kamera, der dermed kan bruge det glas der allerede findes på hylderne.
Og selv om at der sikkert kommer en bunke “4K glas” inden marts 2015, er det vel værd at se om de “gamle” HD optikker ikke også kan bruges.
I det mindste indtil der kommer nogle 4K b4mount glas.
Det gør der nok ikke med det samme, da SK-UHD4000 såmænd er det eneste (?) b4mount 4K/Ultra-HD kamera.
Kameraet skulle efter sigende kunne opleves på dette års IBC, hvor du sikkert kan få at vide at det er udstyret med en nyudviklet 2/3-inch MOS sensor, der jo må være en 3840 x 2160 pixels MOS, hvilket er pænt mange pixels på så lidt plads.
Hitachi har i realiteten blot sluppet en presseting sidst i august om dette kamera, der - som det er set før - stort set intet nævnet om hvad kameraet reelt kan.
Der er dog en “CCU” med til det der er en 2U ting, ganske som de har pointeret at kameraet bruger den samme mængde strøm som andre kameraer i klassen, nemlig 38 W.
Et strømforbrug denne producent mener er identisk med hvad et 1080p kamera bruger.
Som en relevant detalen kan SK-UHD4000 skyde HD og 4K ud samtidig.
Noget der må kunne bruges i bestemte sammenhænge.
På samme måde kunne det tænkes at et 4K B4mount kamera kan bruges i 1080 produktioner, til at “zoome ind i”, lige som de gør det med andre 4K kameraer, i blandt andet USA.
Forskellen er bare at der her er tale om en kamera med samme DOF som de andre kameraer, og med en CCU og et “look” der minder om de andre kameraer.
Igen.
Kameraet kommer først til marts 2015.
Omvendt kunne det tænkes at betyde at der - ganske snart - kommer en bunke 4K eller UHD kameraer der passer direkte ind i “kæderne”, hvorfor OB vogne og hardware, blot skal opgraderes en smule, før der kan produceres i 4K, eller i UHD.
Det er muligt at læse mere om Hitachi her.
Ellers må du ringe til Claus Mølbæk fra avit-systems

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?