Forsiden > Ny teknik > Hitachi på vej med nyt Multi-Format kamera

Hitachi på vej med nyt Multi-Format kamera

torsdag 4. februar 2016, af Tom Dissing

Mængden af - sikkert - lige så gode som skulderkameraerne - boks kameraer er efterhånden pænt voldsomt.
Og nu hvor de er relativt små og særdeles lette at montere i studier, BB huse eller andre steder, hvor - for eksempel - reality deltagere opholder sig længe, har boks kameraerne for alvor holdt deres indtog.
Sådan bliver det sikkert også med DK-H200, der er et kommende ( immediate available) full frame rate 1080p kamera.
Kameraet bliver officielt først instroduceret på NAB2016, men det ser dog ikke ud til at forhindre Hitachi i at kunne sælge nyheden allerede fra idag.
Rent teknologisk er der tale om en lille og ganske kompakt multi-format, HDTV box camera, der er udstyret med nye 2.6 millioner pixel, 2/3-inch, progressive MOS sensors, der betyder at kameraet ( burde ) kunne levere pænt skarpe billeder, og at det er blevet en smule mere lysfølsomt.
Konkret 2000LUX/F12 ved 59.94Hz og F13 ved 50Hz.
Det er faktisk to blænder mere end en lang række skulderkameraer, så det alene er pænt interessant.
Signal-to-noise ratio er oppe på 60dB, hvilket igen er spændende.
Og som du kan se på billedet er kameraet udstyret med B4 mount hvilket betyder at det er muligt at bruge de broadcast optikker huset som regel er fuld af i forvejen.
DK-H200 er ydermere forberedt til alle - eller de fleste - third-party pan-and-tilt systems, så nyhedsstudier også problemfrit kunne overveje at bruge denne løsning.
Der er dual, 3GbB/s HD-SDI outputs, og det er muligt at tilkøbe single-mode fiber, så de kan bruges på op til flere kilometers afstand, hvis det skulle være relevant.
Sean Moran, Chief Operating Officer, Hitachi Kokusai Electric Americas siger:
-Customers across all markets are looking to capture 1080p at full frame rate because of its spatial and temporal fidelity, particularly for detailed, high-motion content, starter han og fortsætter.
-Bringing the proven attributes of our best progressive studio cameras to the compact box format, the DK-H200 delivers a price-performance ratio we believe is second to none. It is ideal for any market and use case where the superior quality of progressive acquisition at 1920x1080 resolution is desirable - from broadcast production and sports, to houses of worship, to government and military applications, slutter han.
Vi fik pointeret et kameraet er kompakt.
I den forbindelse glemte vi lige at fortælle at det vejer 1.3kilo, hvilket reelt gør det relevant i alt fra gimbal til (budgetorienterede ) studie robot sammenhænge.
Som vi læser omtalen er det muligt at styre kamera og/eller robot system via TCP/IP.
Der kan dog ikke overføres video den vej, så folk der har brug for at sende billeder på den måde, må stadig ty til de muligheder de allerede bruger.
Omvendt kan alt fra Exposure, til Gain, iris og White Balance styres fra en hver mobil, der kender kameraets adresse.
DK-H200 serien henter teknik fra SK Serien, hviket betyder at det også er mugligt at rode med colour correction, skin tone detail og Gamma.
Det betyder at de remotes der skal overvejes også er SK remotes, inkluderende RU-1000VR og RU-1500JY.
Lettere forvirrende er det officielt muligt at købe kameraerne nu, selv om at de først bliver introduceret på NAB2016.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?