Forsiden > News > Hjemmevideo lever i bedste velgående

Hjemmevideo lever i bedste velgående

mandag 19. oktober 2015, af Tom Dissing

Selv om at der findes enkelte sites der er så meget på forkant med udviklingen at de ofte skriver om fremtidens 8K TV format, er virkeligheden lidt anderledes i de fleste hjem, herhjemme.
Som eksempel er en af de mere solgte produkter i radio og TV branchen fortsat, videobånd.
Til den hjemlige VHS og til hjemmevideo optageren.
Begge burde for mange år siden været blevet totalt digitale, hvilket hjemmevideo kameraet må formodes at være blevet.
Sandheden, som broadcasterne ser ud til at have forstået er bare, at der står bunker af VHS maskiner i et utal af husstande her i landet og måske endda endnu flere CamCordere der optager på en anden form for (digitale) bånd.
TNT Gallup kunne i 2013 konstatere at der var 1,24 millioner videobåndoptagere fordelt på landets husstande.
Heraf må man håbe på at en god del af dem ikke er aktive mede, da der i 2003, hvor der var 2,95 millioner optagere.
Sandsynligheden for at der fortsat er en masse videooptagere derude, er derfor pænt høj.
Morsomt her få uger før det bliver muligt at opgradere til en 4K Blu-ray optager, der kan gemme i kvaliteter der nærmest ikke kan være længere væk fra fortidens grimme VHS billeder.
Stadig.
Når tæt på fire ud af 10 husstande havde en VHS, de måske ligefrem brugte i 2013, er det måske på sin plads at - i det mindste acceptere - at broadcasterne har rimeligt godt styr på deres “kunder”, der åbenbart ikke har brug for mere end de 720P, der er den broadcast kvalitet fleste bruger her i landet.
Det egentlige bevis på at der rent faktisk er en masse VHS derude, kommer Kurt Frausing, som er salgsdirektør i Skandinavisk Distribution med.
-Vi sælger faktisk en overraskende stor mængde videobånd og står lige og skal købe en palle hjem - men der er ikke mange producenter tilbage og salget er for nedadgående, slutter han.
Så noget kunne tyde på at en række husstande har opgraderet til en form for harddisk optager, der dog stadig har det problem at det fortsat ikke er muligt at købe film eller indhold til børn til denne.
Det er dog stadig disse - harddisk og Blu-ray -optageren der har vundet markedet.
Og så alligevel.
Forbrugerne er pænt konservative.
Så meget at der ydermere findes bunker af de ligeledes fortidige DVD optagere.
Branchen Forbruger Elektronik, BFE vurderer at årsagen til den store succes hos de mange - ældgamle - optagere der fortsat findes i landets mange hjem, delvist kan findes i det faktum at det er har været, og stadig er muligt at optage netop de programmer familien ikke har tid til at se på et bestemt tidspunkt, for at se det - måske endda sammen - på et andet tidspunkt.
Fortidens Showview, hvor det var muligt blot at skrive et syvcifret nummer ind i optageren, ser ud til at være helt borte ( vi tjekkede 3-5 online oversigter, red. ), hvilket kunne betyde at seerne i de fleste tilfælde har opgraderet til tjenester hvor det er muligt at pause, eller gense netop det eller de programmer de ønsker at se, som selskaber som YouSee tilbyder deres kunder.
Tilbage står dog nærmest uanfægtet det faktum at forbrugerne - deres 65 tommers TV til trods - ikke rigtigt kan se forskel på SD 4:3 video fra 1991 og UHD Blu Ray fra 2016.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?