Forsiden > Ny teknik > Hvad med at få en 150-600mm PL zoom til nærmest intet

Hvad med at få en 150-600mm PL zoom til nærmest intet

onsdag 8. juli 2015, af Tom Dissing

Evigt opfindsomme Ekton, der er et hollandsk firma der konverterer eksisterende optikker, så de kan bruges på PL mount gear.
Ikke nødvendigt, tænker du måsk.
Fair nok.
Men der er altså situationer hvor du har brug for at kunne se længere væk end de 250mm der ser ud til at være det længste du kan få med PL mount.
Og nu hvor Sigma endelig kan leverede deres 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports zoom, der er så skarp at selv Zeiss ser ud til at savle lidt, er der vel ikke meget andet at gøre end - i det mindste - at overveje hvordan den ville arbejde med PL mount.
Fint, siger Ekton, der dog skyndsomt pointeret at det koster dig 1900 dollars at få forestået den operation.
Naturligvis oven i prisen for selve zoom, der - vist nok - koster mindre end selve konvertering.
Omvendt, står du med en ikke specielt tung uendelig lang zoom, der måske ikke er den mest lysstærke i verden.
Men som altså kan lave det der billede af månen og et par spillere.
Måske endda netop på den måde du vil.
Blot så du er klar over det, så klipper de fysisk bagenden af optikken, hvilket betyder at den ikke kan konverteres tilbage til Nikon/Canon mount igen.
Til gengæld justerer de så den er skarp overalt i zoom-længden og sørger for at back focus rent faktisk holder sig i nærheden af den såkaldte “near-parfocal zooming range”, hvilket er meget langt for at den er skarp uanset hvor zoom står.
Læs mere på deres site her, hvor det er muligt at læse mere om deres Hyperion zooms, der er cine versioner af andre Sigma optikker ( indtil videre en 24-70 T2,8 og en 70-200 T2,8)

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?