Forsiden > News > Hvad med et sommerkursus i Film Noir

Hvad med et sommerkursus i Film Noir

onsdag 24. juni 2015, af Tom Dissing

Hvis du er en af dem der går og drømmer tilbage til dengang der stadig var skygger under hatten, ganske som rigtige mænd lavede enorme skygger med deres næser, er et allerede igangeværende TCM kursus “Into the Darkness: Investigating Film Noir” måske noget for dig.
Enkelte vil sikkert vide at det er muligt at se uendeligt meget af “fortidens“ Film Noir i selv helt nye produktioner, der reelt henter deres “udtryk” fra netop fortidens film.
Som eksempel finder der jo ikke en detektiv med respekt for sig selv, der ikke står ude i det flotte regnvejr og - lige der - gennemskuer hvem forbryderen rent faktisk er, eller hvem kvinden med de mange softfiltre monteret på kameraet er.
Alt sammen noget Ph.D. Richard L. Edwards, uendeligt gerne vil lære dig en masse mere om.
Han er forresten uddannet i Critical Studies på USCs School of Cinematic Arts, og da han har skrevet bøger som “The Maltese Touch of Evil: Film Noir” og “Potential Criticism” er der vel ikke meget andet at gøre end at melde sig til.
Som vi forstår det er kurset gået igang.
Men da de fortsat annoncerer eksistensen af det, er det altså muligt at “tilmelde sig”, og enten få resten ud af kurset, eller tage hårdt fat, og bruge et par uger på at se gamle film, og der finde ud af “koden” til Film Noir.
Igen.
Det hele er gratis, og kræver blot at du tilmelder dig her.
Kurset er bygget op sådan at du blot ser en masse film og så enten samtidig, efterfølgende eller på et eller andet tidspunkt bruger lidt tid på at finde ud af hvad du så.
Som de skriver “We invite movie fans from around the world to join us for a flexible, multimedia investigation and celebration of film noir”.
De fortsætter.
“In this nine-week course, well go back in film history to investigate the "The Case of Film Noir"—the means, motives, and opportunities that led Hollywood studios to make these hard-boiled crime dramas, arguably their greatest contribution to American culture”.
Da kurset er helt eller delvist sponseret af Turner Classic Movies ( TCM) og deres ( i USA ) "Summer of Darkness” programplanlægning, kan du enten se alle de film de sender eller blot tilmelde dig kursus og der finde link til “free” versioner af de samme film.
Der så senere skal diskuteres ( eller i dit tilfælde, hvor du er lidt sent ude, tænkes over.
Fordelene er:
gain a deeper appreciation of classic Hollywood movies
be able to identify the characteristics of a film noir
able to explain the origins and history of film noir
be able to perform close analyses of films noir
Hvad du kommer til at lære mere om:
What is Film Noir?
Film Noir and Its Influences
Film Noir in the Studio System
Film Noir Themes and Characters
Film Noir in the Postwar Period
Hvorfor er det relevant
Der afholdes hvert år - primært i USA - en bunke “sommerskoler”, der er tiltænkt alle der “går op i film”. Og da disse kurser kommer igen hver sommer, er her lige første smagsprøve.
Du kan selv finde andre kurser på i eller omkring filmskolerne der typisk findes i New York og Los Angeles.
I dette tilfælde er der tale om en broadcaster, TCM, der rent faktisk har en god pointe.
Film Noir har rent faktisk betydet en hulens masse for selv moderne film.
Her lige en promo fra “Blade Runner”.
Hvor tror du at de har hentet deres inspiration ?

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?