Forsiden > Ny teknik > Hvis din Summilux-C prime ikke er bred nok

Hvis din Summilux-C prime ikke er bred nok

onsdag 11. maj 2016, af Tom Dissing

Folk der elsker Leica glas. ved naturligvis godt at penge aldrig er et problem.
Derfor er det formodentligt billigere at bygget et nyt set hvis kameraet ikke kan flyttes langt nok, end at investere i den helt nye Servicevision 0.81x Wide Angle Adapter.
Det er omvendt ikke helt så sjovt.
Og - nu hvor det er Servicevision - der er kendt som hardcore leverandør til store spillefilm i Spanien og i det meste af Latin Amerika, der er ude med en ny 0.81x Wide Angle Adapter, der får en 16mm Summilux-C, til at blive til noget der svarer til en 12mm, til en ganske anden pris end hvis du skulle leje eller - gud bedre det - investere i en “rettegnende” 11mm, der som bekendt findes.
Igen.
Sådanne kan også lejes, men plejer altså at starte ved 400 dollars om dagen, og findes - formodentligt - slet ikke her i landet.
Stadig.
Den nye Servicevision 0.81x Wide Angle Adapter, kan findes i Spanien, og nu hvor der rent faktisk er flere komplette (?) Leica Summicron-C og Summilux-C sæt her i landet, kunne det være at der også snart er en x0.81.
Der er naturligvis tale om et “front element”, hvorfor der ikke er en gevinst på lyset.
Omvendt burde der heller ikke være en egentigt lystab.
Stadig forvent at tabe 1/8-1/4 blænde.
Omvendt.
Så bliver din 18mm til en 14mm, mens en 21mm bliver noget der minder om 16-17mm, altimens de alle beholder deres “specielle” Leica Look, som der stadig findes en del elskere af ( specielt af netop disse to “nye” Leica PL mount Prime serier, der rent faktisk er ganske meget brugt i USA - åbenbart - også i Spanien, hvor Servicevision står klar i Barcelona, med komplette Summilux-C serier, der starter på 18mm og som via 21mm 25mm 29mm 35mm 40mm 50mm 65mm og 75mm ender på 100 mm.
Hertil er det muligt både at leje Servicevision 0.81x Wide Angle Adapter eller en af deres Xtenders.
Gad vide om det ikke snart bliver muligt her i landet.
Som vi forstår det var de to ejere Alfredo and Andres Valles, ikke kun på NAB2016 for at vise deres nye “hjemmelavede” 0.81x Wide Angle Adapter, der i den forbindelse er en “wider” der passer på alle 95mm front optikker, og dermed - formodentligt - på andet end de nye Leica serier.
Og til deres egen Scorpiolens Anamorphic 138-405mm zooms.
Gør den ikke det, passer den til deres Prime 2X Scorpiolens Anamorphic, der er noget så sært ( spændende ) som en serie x2 anamorfiske primes, hvor den anamorfiske del, sidder bagerst.
Det betyder at prisen nærmest eksploderer og at der ingen oval Bokeh er.
Vi tør slet ikke gætte på prisen, men den serie, der går fra 20mm til 300mm, er helt sikkert end del dyrere end - formodentligt - alt andet.
Omvendt.
Vi har fundet lidt billeder skudt i Barcelona med den serie.
Vi har vist en vinder.
Hvor de så kan lejes, ud over i Spanien, erkender vi ikke at vide.
Her lidt billeder lavet med prime serien, som deres nye 138-405mm zoom må formodes at kunne klippes direkte op imod.
Forvent priser på den helt forkerte side af 750.000 kroner for sådan en sag.
Så det er nok mest til at leje, hvis der overhovedet kunne tænkes at være nogle der tager sådan noget hjem i den nordlige del af Europa.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?