Forsiden > Ny teknik > Hvis du køber harddiske i store kasser ?

Hvis du køber harddiske i store kasser ?

torsdag 12. marts 2015, af Tom Dissing

WD, der stadig er kort for Western Digital, producerer stadig harddiske.
Og nu hvor deres nyeste 3,5tomme harddisk samtidig er ”Verdens mest energibesparende”, er der vel ikke meget andet at gøre end i det mindste at tjekke om nyheden kunne være relevant for jer.
Nyheden der er en en voldsom 6 TB disk, der bare bruger kun 6 watt, hører til i den såkaldte Re+ serie, der netop har fokus på ikke at bruge alt for meget strøm.
Og nu hvor strømforbruget har direkte relation til hvad det koster at drive store - eller mindre - datacentre, er det faktisk relevant at den enkelte disk ikke bruger for meget strøm.
Så nu hvor WD kan tilbyde en 6TB disk der nærmest ingen strøm bruger, er det vel bare at få tjekket op på hvor TB lager i har brug for at have nede i kælderen, eller et andet sted hvor du ikke kan høre larmen fra de mange 3,5tomme bokse.
Matt Rutledge, senior vice president for lagringsteknologi i WD siger:
-I et moderne datacenter er valutaerne kroner og watt. Med WD Re+ tilbyder vi vores kunder en energibesparende harddisk i WD Re-klassen, som samtidig er en økonomisk sund investering,” siger Matt Rutledge, senior vice president for lagringsteknologi i WD, slutter han.
Folk der går op i indmaden i en harddisk, skal naturligvis vide at WD Re+ serien er bygget på en “kompakt fem-plade platform”, der “giver en optimal kombination af lavt strømforbrug, høj kapacitet, 100 procent pålidelighed og overkommelig pris”, som WD videre skriver det.
Der er inbygget “Vibrationstolerance” og “Mean Time To Failure”, hvilket betyder at denne serie burde kunne leve i 1,2 millioner timer MTTF, suppleret med en “forbedret RAFF-teknologi”, der burde betyde at disse enheder har en højere “vibrationstolerance og pålidelighed ved konstant intensiv arbejdsbyrde”.
Diskene er “nomineret” til at kunne flytte op til 550 TB årligt.
Der er ydermere inbygget en “Dobbelt aktuator teknologi”, der betyder at læsehovedets position på disken tit er tættere på dataen end andre diske.
Og så er de “StableTrac” sikrede. Der kort fortalt betyder at motorakslen er fastgjort i begge ender, hvilket giver mindre vibration og bedre stabilisering.
Læs mere om serien her, der som du har gennemskuet er målrettet det professionelle marked.
Serien består af WD Re+, WD Re og WD Se, hvor Se og Re først kommer på hylderne i næste kvartal.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?