Forsiden > Mediepolitik > Hvor er de unge seere henne ?

Hvor er de unge seere henne ?

onsdag 8. januar 2014, af Tom Dissing

Nu er det lidt tidligt at skrive “hvad sagde vi”, men det kunne se ud til at seerne er en smule ældre, end de fleste gik og troede.
Således er DR3s “gennemsnits seer” ikke mellem 15 og 39 år, men derimod langt over 40 år gammel.
46 år, for at være mere præcis.
Dermed ser nye tal ud til at understrege at de mange “unge” kanaler slås om de samme ungdommelige seere, men altså ikke om de unge seere, der slet ikke har tid til flow TV.
Lettere morsomt viser den samme analyse at gennemsnits seeren på Zulu 42 år, mens 7eren har en gennemsnits seer der bare er 40 år gammel.
Det oplagte spørgsmål, der derfor melder sig, er hvor de unge under 40 år er henne.
Det er dog ikke det som Metroxpress, der står bag analysen går op i.
De håber blot på at aviserne får lidt bedre forhold, hvorfor de nøjes med at finde en medieforsker der kan sige:
-Hvis man ikke rammer den målgruppe, man har sat sig for, så er der et problem. Det handler enten om den indholdsmæssige profil eller om, at man slet ikke kan nå den målgruppe, som Michael Bruun Andersen fra Roskilde Universitet siger det.
DR har enten ikke haft tid til at kommentere på de tal som Metroxpress har fundet frem, men har som bekendt reageret på at 45 procent af de 18-35-årige er parate til at droppe hele DR, hvis de fik muligheden.
Igen.
Spørgsmålet er om de ikke allerede har gjort det.
Den meget snak om DR, ser ud til at pege på at de kommende medieforhandlinger netop kommer til at handle om DRs største problem, nemlig at de borgerlige partier mener at DR “konkurrerer” med det private erhvervsliv om de “unge seere” med deres DR3 kanal.
Noget der ser ud til at være blevet bevist ikke er tilfældet.
DR3 konkurrerer med alle de andre “voksne” kanaler om de “ungdommelige men midaldrende seere”.
At kanalen og hele DR fortsat vil blive en del af de kommende forhandlinger kan dog nok ikke undgås.
Heldigvis plejer de fleste medieforlig, blot at skrabe overfladen og forandrer reelt ikke meget i mediebilledet, som det er muligt at læse på kum.dk, hvor de sidste par forlig er til at finde.
Og så plejer de fleste forlig at være brede forlig, hvilket potentielt ser ud til at betyde at DR ikke får flere penge, og at deres evne til at konkurrere med de kommercielle kanaler skal “stækkes” endnu mere.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?