Forsiden > Ny teknik > I ly af C700

I ly af C700

mandag 5. september 2016, af Tom Dissing

Giganten har netop sluppet deres første to “små” HDR monitorer, hvor specielt den lille 17 tommer er spændende.
Og billig i forhold til HDR og storesøsteren. ( og den helt store DP-V3010)
De to nye HDR 4K monitorer som Canon slap “i ly” af deres C700 annoncering, er for den lilles vedkommende, nærmest billig, til 13.500 dollars.
Dette skal dog ses i forhold til at den store koster de - forventede - 32.900 dollars, mens DP-V3010 stadig koster endnu mere.
Men kan du nøjes med en 17 tommer er der virkeligt meget at spare på en - næsten - grading monitor, der i det mindste kan vise HDR på settet.
I begge tilfælde er det nu pludseligt muligt at se HDR, direkte ud af et kamera, eller - i det hele taget - se det man optager.
Begge monitorer der retteligt hedder DP-V2420 og DP-V1710, er som du har gættet en 24 og en 17 tommer, er begge målrettet et liv som “set monitorer”, hvor den store er til Cineproduktion, mens den lille er til TV.
Springende punkt er i den forbindelse om disse monitorer kan bruges til lidt hurtigt HDR grading, når de ikke er nede i studiet.
Er det tilfældet, kunne den lille nye DP-V1710 let gå hen og hitte, hvis monistoren skal hedde Canon.
Der er naturligvis en lang række forskelle på de to monitorer, hvor DP-V2420 er en 24 tommers “high-luminance reference display”, der derfor problemfrit “kan se” - eller vise - High Dynamic Range (HDR), og det - naturligvis - i 4K DCI, er DP-V1710, “kun” er en UHD monitor, der er målrettet OB og studier hvor der produceres HDR.
Topmodellen har således fuld support for ITU-R BT.2100, der må formodes at blive det “farverum”, hvori de forskellige “HDR standarder” befinder sig, mens den lille er et IPS LCD panel med Canon’s image processing engine, og et properitært “backlight system”.
Begge er det til trods udstyret med alverdens stik, og forbindelser, så alt fra 4K RAW fra Cinema EOS kameraer til meget andet, kan ses live, efter en tur forbi den indbyggede “debayer engine”, i stedet for via eksternt udstyr.
Og hvor der er det hele på den store, er der sparet en lille smule på den lille.
Stadig.
Den lille er udstyret med bunker af HD/3G and 6G-SDI og så er der altså fuld support for HDR EOTFs, hvilket betyder at det er muligt at “se” en broadcast HDR signal på en DP-V1710.
Der er - gætter vi på - ikke support for de 1000-1500 nits, DR på den lille, hvilket kræver den 24 tommeren.
Den lille kan dog problemnfrit håndtere og vise “Broadcast HDR”, hvorfor den kunne være heldig på fremtiden UHD sports, der produceres i HDR.
Som med alt andet der bare lugter den mindste smule af HDR, er det hele stadig så flydende at de to omtalte monitorer først kommer på hylderne til november, for den lilles vedkommende, mens den store DP-V2420, først kommer til februar, næste år.
Læs mere heromkring

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?