Forsiden > Ny teknik > IMAX tryller nyt 3D kamera frem

IMAX tryller nyt 3D kamera frem

tirsdag 17. juni 2014, af Tom Dissing

Næste gang du har brug for at lave en 3D film, der vælter seernes sanser totalt, og lidt til, kunne det være at du skulle tjekke IMAXs Dual 65mm 4K Digital 3D kamera ud, der - sådan cirka - kan det hele.
Systemet, der - kort og godt - er en digital version af deres tidligere 3D film kameraer, er et “dual 65mm 4K digital large-format 3D camera”, der optager i 1.9:1, hvilket giver “26% more of the image than standard cinemas”, hvilket betyder at det er muligt at placere indholdet af optagelserne, mere præcist, eller blot have mere opløsning med hjem.
Kameraet, der fortsat er så nyt at det - heller ikke - eksisterer, har allerede været i brug i “Transformers: Age of Extinction”, hvor “explosion maestro” Michael Bay og DOP Amir Mokri hyggede sig igennem med kameraet.
Noget du kan se nederst, hvor specielt kameraets tur rundt om egen akse ligner rent trylleri.
Som altid er der intet ude om teknikken inde i selve kamera.
Det eneste de har pointeret ud, er at kameraet vejer det halve af hvad de andre ( tidligere ) IMAX 3D kameraer og at det kan levere “stunning image quality”, og at vægt og den digitale del nu gør det muligt at optage scener det ikke tidligere var muligt at forestå.
Noget der - i den grad - skulle være sket i den sidste Michael Bay film, der tidligere var nødt til at skyde disse scener i 2D, og så klare resten i efterarbejdet.
Vi har for en god ordens skyld også lige fundet en promo for “Transformers: Age of Extinction” så du kan gætte med på hvilket scener der “krævede” det nye IMAX 3D Digital Camera, og som ikke ville kunne være klaret på et 2D kamera.
På den tekniske side fremgår det ydermere at der er tale om et “true 4K stereo camera”, der konkret betyder at både højre og venstre øje/kamera er et 4K kamera i fuld opløsning.
Og selv om at det ikke fremgår, er “konkurrenten” et 15perf/65mm film kamera, der - i følge IMAX - sagtens kan bruges sammen med den digitale nyhed.
Fordelene ved at gå digital er dog mange.
Blandt fordelene er at der ikke længere skal optages på IMAX 15perf / 65mm film, ganske som de enorme bokse der tidligere var fulde af film ikke længere fylder hele køle-lastbiler op indtil de er eksponeret.
Og efter.
Her en promo for kamera og for “Transformeres: Age of Extinction”.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?